Румъния победи с 3:0 Украйна в първия си мач на

...
Румъния победи с 3:0 Украйна в първия си мач на
Коментари Харесай

Румъния разби Украйна и записа първата си победа на Европейско първенство от 24 г. насам


Румъния победи с 3:0 Украйна в първия си мач на Евро 2024 в Мюнхен. Тимът на Едуард Йорданеску изигра доста добър дуел, който беше решен още при започване на второто полувреме. На " Алианц Арена " огромният виновник за украинците беше вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин, който имаше съществена виновност за два от головете.

Tова е първа победа за Румъния на европейско състезание от 2000 година Успехът е и най-големият за отбора в историята на международни или еврофинали. Победата пристигна след единствено 29% владеене на топката, което е рекордно ниско за отбор, спечелил мач на европейско.

Румънците навлязоха в дуела след нулеви равенства с България и Лихтенщайн, до момента в който от Украйна се очакваше да бъде приятната изненада в шампионата.

Северните ни съседи обаче бяха по-активни и поведоха след към половин час игра, когато Лунин почисти топката право в краката на Денис Ман, оттова тя стигна до капитана Никулае Станчу и той означи със страховит удар от на 20 метра.

В 53-ата минута Разван Марин направи резултата 2:0, още веднъж с отдалечен изстрел, този път по земя и още веднъж след недобра интервенция на Ленин. Само 4 минути по-късно румънците оформиха класическия триумф посредством Денис Драгуш, който получи отличен пас от съименника си Ман.

В идващия кръг тимът на Едуард Йорданеску се сблъсква с любимеца Белгия, до момента в който Украйне ще мери сили със Словакия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР