Кремъл коментира забележката на шефа на НАТО Йенс Столтенберг, че

...
Кремъл коментира забележката на шефа на НАТО Йенс Столтенберг, че
Коментари Харесай

Кремъл: Изявлението на Столтенберг за ядрени оръжия е ескалация на напрежението

Кремъл разяснява забележката на шефа на НАТО Йенс Столтенберг, че военният алианс води договаряния за разполагане на повече нуклеарни оръжия като " ескалация на напрежението ".
Столтенберг сподели пред английския вестник Telegraph, че членовете на НАТО се съветват по отношение на разполагането на повече нуклеарни оръжия, изваждането им от складовете и слагането им в режим на подготвеност пред лицето на възходящата опасност от Русия и Китай.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че мненията на Столтенберг наподобява опонират на официално съобщение, оповестено на конференция през уикенда в Швейцария, в което се споделя, че всяка опасност или потребление на нуклеарни оръжия в подтекста на Украйна е неприемливо.
Разговорите, извършени по самодейност на украинския президент Володимир Зеленски, бяха оповестени за " мирна среща на върха ", макар че Москва не беше поканена.
„ Това не е нищо друго с изключение на поредна ескалация на напрежението “, сподели Песков във връзка изявлението на генералния секретар на НАТО.
По-късно НАТО се опита да обясни забележките на Столтенберг, заявявайки, че няма обилни промени в нуклеарната му позиция.
" НАТО се ангажира да обезпечи безвредно, несъмнено и дейно нуклеарно въздържане ", сподели представителят на НАТО Фара Даклала.
„ За тази цел имаме настояща стратегия за рационализация, с цел да сменяем старите оръжия и самолети “, сподели тя. „ Освен това няма обилни промени в нашето нуклеарно въздържане.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР