Най-голямата група в парламента – Има такъв народ, скръцна със

...
Най-голямата група в парламента – Има такъв народ, скръцна със
Коментари Харесай

Партията на Слави скръцна със зъби на Кацаров

Най-голямата група в Народното събрание – „ ИТН ”, скръцна със зъби на здравния министър Стойчо Кацаров и изиска с декларация да анулира последната си заповед за противоепидемичните ограничения.

" Г-н министър, отменете заповедта, даваща съображение на редица ръководители да вършат тълкования по тематиката за противоепидемични ограничения ", прикани в декларация от името на ПГ " ИТН " Андрей Чорбанов, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Когато се касае за ограничение придвижването на заболели хора, евентуални разпространители на болестта, това се назовава карантина, когато бъдат ограничавани правата на здрави и дейни хора без никакви показания, само че с хипотеза за евентуално носителство - се назовава робия ", приключи той.

В началото на декларацията Чорбанов регистрира, че през последните седмици нараства броят на инфектираните с ковид, което респективно повдига въпроси във връзка с ограниченията, нужни за съответното посрещане на настъпващата здравна и икономическа рецесия.

" И, до момента в който отделянето на средства за лечебните заведения, медикаменти, медицински екипи са резонна тенденция за съществени старания, то някои решения на здравните и просветителните управляващи будят оправдана паника измежду огромни групи от жителите, по този начин и у ПГ Има Такъв Народ ", съобщи депутатът. Той уточни, че последната заповед на здравния министър е дала опция на доста ведомствени и административни ръководители на всякакво равнище да подхващат персонални ограничения, основани на заповедта.

" Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, указваща дискриминационни условия за образование на студенти със здравен документ против ковид по отношение на тези, които нямат подобен ", означи Чорбанов. И добави, че се чуват хрумвания от сходен темперамент и на други места, които слагат при унизителни условия студенти, признати при равноправни условия и заплащащи същите такси.

" Не по-малко притеснителни са информациите, свързани с бъдещи ограничения в учебните заведения като носене на маски от дребни възпитаници, да вземем за пример ", добави имунологът от Има Такъв Народ. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР