Наднорменото тегло се превръща във все по-голям проблем, а доста

...
Наднорменото тегло се превръща във все по-голям проблем, а доста
Коментари Харесай

10 знака, че трябва да отслабнете

Наднорменото тегло се трансформира във все по-голям проблем, а много хора даже не осъзнават обстоятелството, че множеството килограми носят риск за здравето им.

Голямото количество телесни мазнини може да аргументи възпаления, хронични болести, като диабет вид 2, сърдечни болести и разнообразни типове рак. Разбира се, всеки има потребност от телесни мазнини (около 25 до 31 % е междинното за жените), с цел да пази органите ни.

Но даже в случай че имаме малко повече или малко по-малко телесни мазнини, е допустимо да бъдем клинично здрави.

Няма съвършен метод за оценка на телесното тегло, тъй като има редица фактори, които въздействат, само че по показателя на телесна маса (BMI) може сами да определите къде сте. Нормалната стойност на телесната маса е сред 18.5 и 24.9.

В случай че вашата телесна маса е над 25, е добре да се обърнете към вашия доктор и да обсъдите здравето си. Вижте и още няколко признака, които може да са знак, че е време да помислите за диета.

1. Некомфортно ви е да се упражнявате

Харесва или не, физическата интензивност е част от здравословния метод на живот. Но в случай че тежестта ви е причина да се затруднявате от обикновени извършения, започнете с нещо малко, а след време, когато свалите, ще видите какъв брой по-лесно и занимателно може да бъде.

2. Хъркате и непрекъснато се събуждате

Ако хъркате доста мощно и рядко се радвате на добър нощен сън, може да страдате от сънна апнея - положение, при което неравномерното дишане нарушава съня ви. Причина за това може да е наднорменото тегло - когато имате мазнини към шията, може да имате свиване на дихателните пътища и това да аргументи затруднено дишане.

3. По тялото ви има мъчителни места

Наднорменото тегло може да докара до възпаления, а даже гальовен досег до тялото може да е причина за болежка, която се получава като при наблягане. Отслабването и понижението на мазнините може да помогне.

4. Уморени сте непрекъснато

Вътрешното инфектиране, породено от непотребната лой, може да докара до непрекъснато чувство на отмалялост. Дори ежедневни действия, като извършване на покупки, може да се окажат уморителни за вас.

5. Почти постоянно сте гладен - макар че ядете доста

Разбира се, това може да е знак, че консумирате неправилни храни, като бонбони, които нямат фибри, протеини и здравословни мазнини, само че може да се окаже и затулен признак на инсулинова устойчивост или диабет вид 2 - изключително в случай че сте с нараснал BMI.

Ако към това имате и признаци, като замъглено виждане, изтръпване в ръцете и краката, рискова жадност или необикновени конвулсии в корема, потърсете консултация от доктор.

6. Имате високо кръвно налягане или висок холестерол

Ако сега пиете медикаменти за това, с понижаване на килограмите може да подобрите доста положението си.

7. Обиколката на талията ви е над 90 см

Не определяйте здравето си с цифри, само че науката подсказва, че несъразмерната коремна лой може да усили риска от сърдечни болести, диабет вид 2, висок холестерол и високо кръвно налягане. Теглото и затлъстяването е очевидно по цялото тяло, само че обиколката на талията е изключително показателна и е знак за сериозен проблем.

8. Имате родител, умрял от рак

Излишната лой може да докара до остатък от естроген, който е обвързван с рак на гърдата и други типове хормони, които могат да подтикват растежа на тумора. Ако някой в фамилията ви е имал такова заболяване, рискът при вас се усилва. Според изследвания, по-ниското тегло води до по-малък риск от рак.

9. Коленете, бедрата и гърбът ви болят

Излишното тегло може да окаже спомагателен напън върху ставите, което износва тъканта към тях и прави придвижването мъчително.

10. Качвате по няколко кг всяка година, откогато се помните

Когато растете, е обикновено да качвате килограми с течение на времето. Но в случай че тежестта ви продължава да се повишава и откакто сте достигнали оптимална височина, би трябвало да си обърнете внимание. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР