Диона е потресена от развоя на делото, което се води

...
Диона е потресена от развоя на делото, което се води
Коментари Харесай

Диона: Мъжът е добавка към добре изградения женски живот, в момента съм сама!


Диона е потресена от развоя на делото, което се води против нея за шофиране под въздействието на опиати. Фолк звездата е възмутена най-много от служителя на реда Пламен, свидетелствал пред Темида на съвещанието предишния вторник.

„ Аз не се явих в правосъдната зала на 4 юни, само че юристът ми беше там. Впоследствие бях осведомена, че служителят на реда, който ме спря за инспекция през януари, е трансформирал показанията си на 180 градуса. Следващото съвещание е планувано за юли. Ще забележим какво ще се случи тогава, само че изрично не съм карала надрусана, нито пък съм казвала на униформения това, което той е твърдял в съда ”, показа преди седмица за „ Уикенд ” хитовата пайнерка. А ето в този момент и продължението на диалога ни...

 

- Диона, в обществената мрежа се възмутихте от показанията на пътния служител на реда Пламен Чолаков, който се е явил като очевидец на съвещание по делото против вас на 4 юни. Вас за какво ви нямаше в залата?

- По преценка на юриста ми не се явих на делото. Впоследствие разбрах от бранителя ми, че Пламен Чолаков е споделил пред съда, че на 24 януари, когато са ме спрели с сътрудника му за инспекция, съм била „ превъзбудена ” - нещо, което въобще не дава отговор на истината. Освен това съм била твърдяла, че „ в сектора, в който съм, е обикновено да се подтикваме с сходни субстанции ”. И това не е истина. Потресена съм! Не мога да си обясня по какъв начин полицейски чиновник може в протокола си в досъдебното произвеждане да твърди, че съм била в обикновено и съответно положение, спокойна, а след няколко месеца в съда да свидетелства друго? Изобщо не го възприемам! Когато ме стопираха за инспекция бях трезва и трезвомислеща. Дори споделих на служителите на реда: „ Нека отидем да ми вземат кръв за опиати. Сигурна съм в себе си, през днешния ден не съм употребявала! ”.

- Възможно ли е от терзание да сте била напрегната при инспекцията?

- Не, изрично не. Има доста хора, които могат да потвърдят, че си бях в цялостна кондиция. Снимахме клип в Стара Загора, бяхме към 20 индивида екип. Шофьорът ми караше колата до София, возехме се аз и гримьорът. Разбрахме се, щом влезем в столицата, водачът да се прибере, аз да закарам гримьора, след което да си ида у дома. Така и стана, само че безусловно на метри от вкъщи ме стопираха служителите на реда.

- Кога ще бъде идващото съвещание по делото?

- Надявам се на идващото съвещание, което ще е през юли, съдът да обърне внимание на много неща, както и на това, че пътният служител на реда промени показанията си на 180 градуса. Вярвам в правосъдната система и съм уверена в невинността си. В деня, в който ме стопираха за рутинна инспекция, не съм употребявала никакви неразрешени субстанции, пробата го потвърждава.

- Какво наказване очаквате?

- Предполагам, че присъдата ми ще бъде условна. Бях почтена и откровена, признах си, че за своите 29 години съм имала своите мощни, както и слаби моменти. Да, употребявала съм, пробвала съм неразрешени субстанции. Но в никакъв случай през живота си не съм сядала зад кормилото да карам под въздействие на нещо сходно. На 24 януари не съм употребила никакви опиати.

- А след задържането ви на 24 януари употребила ли сте опиати?

- Абсурд! След случката месец-два даже не бях пушила цигари. Бях шокирана и изплашена от случилото се, както и от отрицателната вълна, която се изля върху мен. Обиждаха ме хиляди хора, даже такива, които съм смятала за близки другари. Сега като чуя „ опиати ” или „ кокаин ”, асоциирам с ареста и омразата, която се изсипа от горната страна ми. След 24 януари съм попадала тук-там, където са ме пробвали. Бъзикаха ме най-малко да пипна, само че изплашена се отдръпвах с думите: „ Не, парадокс! Не желая! ”. Дебело наблягам, че преди да ме спрат за рутинна инспекция, не съм била човек, който злоупотребява с опиати. Но и не отхвърлям, че съм опитвала, няма да се върша на света вода ненапита. Пробвала съм, когато съм ходила на празненства, само че в никакъв случай не съм застрашавала живота на различен човек. Абсурдно е да се кача и да карам под въздействие на опиати. Винаги, когато съм карала, съм била в безспорна кондиция. В случаите, когато съм употребявала неразрешени субстанции, ме е возил водачът ми или някой различен.

- Казвате, че пробата ви за опиати потвърждава, че на 24 януари не сте употребявала неразрешени субстанции. Той обаче е позитивен...

- Сутринта, когато ме стопираха за рутинна инспекция, бях в цялостна кондиция. Отидохме в болничното заведение и без мое единодушие, само че пък за моя сметка, ми бяха пуснали и проба за алкохол от кръвта, която ми взеха за опиати. Това обикновено ли е?! Аз дадох кръв със знанието и единодушието, че ще я ревизират за кокаин. Въпреки, че при инспекцията с дрегера пробата ми за алкохол излезе негативен, те са си решили, че желаят и кръвен, който също се оказа отрицателен. Между другото, моят тест за опиати е казус в историята на България. Излезе единствено за 6 часа, като обяснението беше, че имало голям публичен интерес. Това не го разбирам, за мен е безусловно сеир за народа. Нормалните хора чакат за резултат една година. При мен пробата сподели, че в кръвта ми има съществуване на метаболитен кокаин. Метаболитите са разградени субстанции, т.е. минало е цялостното деяние на кокаина. Минималният период да се разгради кокаинът до метаболити е седмица. Откриха в кръвта ми разградения артикул, а не веществото, само че по този начин е написана наредбата, че няма най-малък толеранс. Кокаинът може да се разгражда 2 седмици, само че резултатът му трае тъкмо 45 минути. Има страни, в които канабисът е законен - в този момент се декриминализира пушенето на марихуана и в Германия. Отиваш във федералната република или в Нидерландия, пушиш канабис, тъй като там е разрешено, само че връщайки се в България, 2 седмици не можеш да си караш колата и да си живееш живота обикновено. Защо? Защото, в случай че те заловен и ти създадат тест, който ти даже нямаш право да откажеш, ти взимат шофьорската брошура, горят ти парите, автомобилът, репутацията, кариерата, фамилията... След случилото се на 24 януари десетки юристи и елементарни хора се свързаха с мен да дам публичност на проблема с въпросната разпоредба, поради която мнозина са останали без работа, шофьорски книжки и коли.

- Явно сте употребявала кокаин в двете седмици преди инспекцията...

- Никой не знае кой какво ще му постави в чашата. Това е и повода да заобикалям да пия каквото и да било, когато съм на открито. Ти може да не си приемал кокаин, а просто да си се целувал с някой, който си е натъркал венеца, а оттова опиатът ще попадне в кръвта ти. Кокаинът стои в кръвта най-малко 10 дни. Така за нещо, което си направил преди две седмици, може да си загубиш колата, книжката и кариерата, даже да си прецакаш фамилията и живота.

- Каква е ориста на поршето, което шофирахте при инспекцията?

- Не го конфискуваха. Колата не е на мое име и популярност богу. Лизингова е. След случката на 24 януари ми взеха шофьорската брошура. Не карам, нямам право. Най-много да седна на шофьорската седалка за фотосите на някой клип.

- Как приемате прякорите Диона Нурофена и Лечителката, наскърбяват ли ви?

- Цялата история с Диона Нурофена се случи с помощта на един противен, гнусен публицист. Той ме попита по телефона: „ Вие наясно ли сте, че някои обезболяващи лекарства, съдържат веществата, открити при вас? ”. Отвърнах му: „ През деня съм пила два нурофена и два колдрекса, само че нямам доверие да е от това! ”. Десет минути след диалога ни чета публикация: „ Диона сподели, че е пила нурофен... ”. Вече половин година се пробвам да одобрявам по-спокойно лъжите и обидите, само че всичко това си въздейства и на мен, и на фамилията ми, на връзките ми с хората, на работата ми. Не е просто следващата тъпа и лъжлива публикация...

- След като журналистът ви е подвел, за какво не опровергахте, а започнахте да се шегувате с прякора, който ви потегли - Диона Нурофена?

- Първоначално се пробвах да обърна цялата обстановка на смешка. Когато надали не цялата страна те атакува, няма по какъв начин да се защитиш съответно. В оня миг бях изплашена, сама, объркана. Няколко дни след случката се изправих в едно предаване и се извиних, споделих, че скърбя. Някакви жълти отпадъци ме назовават наркоманка, чалгарка и какво ли още не - доста мъчно се устоя на цялата тази мръсотия. За няма и седмица имаше над 150 публикации, в които бях обиждана и оплювана. А в този момент и смяната на показанията на пътния служител на реда, който ме спря... Когато се възмутих в обществените мрежи от държанието му пред съда на 4 юни, имаше мнения от рода на: „ Така или другояче си долна наркоманка ”, „ Така или другояче си долна курва ” и така нататък Наистина не разбирам от кое място е тази завист към мен. Аз съм едно момиче, което се е борило и се бори единствено в живота. Никому нищо неприятно не съм направила. Не съм откраднала, не съм прецакала никого, не разходвам непознати пари, не въртя данъчни измами – върша си музиката, виждам си своята работа. В България обаче очевидно не си почтен до доказване на противното. Виновен си! Може би би трябвало да седнал съм непрекъснато в обществените мрежи и да се изяснявам, че не съм наркоманка, че не съм карала дрогирана, че майка ми не е продажница в Белгия – да, и тази отвратителна неистина прочетох, че нямам ромски корени...

- Нямате ли?

- Майка ми е туркиня. Дядо ми, Бог да го елементарни, си беше турчин с турско име.

- Имаше ли вид да се сринете след 24 януари?

- Арестът е най-отвратителното място. По време на престоя ми там се усещах извънредно гадно и унизително. Кошмар! Израснах по-късно. Пораснах за часове. Имаше моменти, в който се чудех за какво по този начин реагират хората против мен, за какво се излива сходна ненавист, само че след това си споделях, че те знаят единствено това, което им се показва от медиите. Нямаше вид пред мен, в който да се огъна и счупя. Това, несъмнено, е най-трудният миг в кариерата ми – давам си сметка, че чисто имиджово пострадах много. Такава отрицателна върна, подобен хейт в никакъв случай преди не съм понасяла. Случилото се с мен беше показано и поднесено по най-грозния вероятен метод. Намирам и свои неточности в тази ситуация – под стрес и от боязън първоначално не реагирах по най-правилния метод, не се опазих, както трябваше. Беше елементарно да се срина, само че не го направих. Постигнала съм всичко в живота си сама, научена съм да се боря. За кариерата ми не ми е помагал мъж, майка, татко или който и да било различен човек. Сама съм градила всичко малко по малко, с доста труд и доста ограничения.

- Чувствате ли се изменена след 24 януари?

- След случилото се на 24 януари имаше моменти, в които трябваше да понеса голям душевен напън. Издържах и не преставам да устоявам. Самоосъзнаването ми оказва помощ. Винаги изводът е, че единствено аз съм си отговорна и би трябвало да работя върху треските си за дялане. Опитвам се да си извлека поуката. Стремя се да не изпадам в самосъжаление, а да видя трезво обстановката. Промених и визията си.

- На 14 юни ставате на 29 и подкарвате 30-ата си година. Ще празнувате ли?

- Направо не мога да допускам, че към този момент съм съвсем на 30. Като бях дребна, смятах, че 30-годишните са остарели хора. Сериозна възраст си е - несъмнено, а в този момент се усещам на една крачка преди нея. На 14 юни ще бъда на морето с няколко доста близки другари. На идващия ден ще съм шаферка на сватбата на Роксана, която ще е следобяд в Калояновата цитадела във Велико Търново. Много съм й признателна, тя беше от колежките, които ме опазиха в този сложен миг.

- Работите ли върху някоя нова ария?

- Да, по кавър с гръцки реализатор. Закупих правата върху песента, а по-късно предложих на гърка да я осъществим в дует. Новото парче е нещо друго, което хората не са чували и виждали от мен до момента. След 14 юни замислям да снима и рап парче. Работя и върху дуетна ария с Биляниш. Пълна съм с хрумвания.

- Планувате ли нови корекции по себе си?

- Коригирала съм гърдите и устните си, а имам и фасети. Въпреки писанията, че съм пипала носа и брадичката си, не съм го правила. Нямам такива корекции. Лицето си дължа на ген, завещан от майка ми - извънредно красива жена.

- Появи ли се мъж в живота ви?

- Аз съм мъжът в живота ми. От много време нямам човек до себе си. Постоянно получавам оферти да излизам с някого, имам и някои много ексцентрични предложения, получени в инстаграм. На този стадий съм се фокусирала напълно върху кариерата си. За обич нямам време. Мъжът е добавка към добре построения женски живот. Ако дамата не е в баланс със себе си, мъжът не е оферта.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР