Следващият път, когато пътувате със самолет на дълги разстояния, може

...
Следващият път, когато пътувате със самолет на дълги разстояния, може
Коментари Харесай

Алкохолът, съчетан със сън, по време на полет може да има негативни последици за здравето

Следващият път, когато пътувате със аероплан на дълги дистанции, може би би трябвало да помислите повече преди да изпиете едно пиво и да подремнете . Според ново изследване това е композиция, която може да докара до в допълнение натоварване на сърцето ви , заяви Science alert.

Екип от Института по галактическа медицина към Германския аерокосмически център разпределя 40 доброволци сред две камери за сън: една с обикновено налягане на земната повърхнина и една с изкуствено основано налягане, предопределено да имитира аероплан, движещ се на височина 2438 метра.

Знаем, че на тези огромни височини, при които кислородът е на привършване, равнищата на О2 в кръвта стартират да спадат - механически известно като хипобарична хипоксия. Новото проучване демонстрира, че алкохолът и дрямката по време на полет са рискова композиция .

" Това изследване е първото, което изследва комбинираното влияние на хипобарната хипоксия и алкохола по време на сън. Показваме, че потреблението на алкохол на борда на самолета е подценяван риск за здравето, който може елементарно да бъде избегнат ", написаха откривателите.

Имало е общо четири групи: тези, които спели при обикновено налягане с или без да са пили, и тези, които спели при налягане в кабината с или без приложимост на алкохол.

Алкохолът, който се давал на участниците, се равнявал на два кена бира или две чаши вино . По време на опитите участниците са били лимитирани да спят по четири часа на нощ, евентуално с цел да имитират прекарването на пресечен сън по време на полет.

При обикновено налягане междинният субект, консумирал алкохол, имал равнище на О2 в кръвта 94,97 % и сърдечна периодичност 76,97 удара в минута. Лицата, които не са консумирали алкохол при обикновено налягане, са имали равнище на О2 в кръвта 95,88% и 63,74 удара в минута. При пониженото налягане еквивалентните статистики са били 85,32% О2 в кръвта и 87,73 удара в минута за пиещите и 88,07% О2 в кръвта и 72,90 удара в минута за непиещите.

Резултатите демонстрират, че при изискванията в кабината на самолета кислородът в кръвта е бил по-нисък, а сърдечната периодичност - по-висока, в сравнение с в контролната група, като тези въздействия са били още по-силни измежду използвалите алкохол .

Височината и алкохолът също по този начин са понижили времето, прекарано в бездънен и REM сън, които са значими за качеството на съня.

Ниското количество О2 в кръвта и високият сърдечен темп натоварват в допълнение сърдечносъдовата система .

Проучването е с доста дребна извадка и всички участници са били млади и здрави хора. Промяната в статистиката при възрастните и по-уязвимите хора може да е още по-изразена, което е нещо, което може да се прегледа в бъдещи проучвания.

Разбира се, изкушаващо е да изпиете една дребна чашка и да подремнете, когато заминавате на отмора, само че откривателите приканват пътуващите да бъдат по-предпазливи в бъдеще.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР