Мярката 60/40 успя да запази 250 хил. работни места и

...
Мярката 60/40 успя да запази 250 хил. работни места и
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Трябва да има увеличение на доходите

Мярката 60/40 съумя да резервира 250 хиляди работни места и да смекчи удара върху пазара на труда доста съществено, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Българска национална телевизия.

Той напомни, че при първото държавно управление на Борисов с финансов министър Симеон Дянков бяха изгубени към 450 хиляди работни места.

„ Беше занимателен спадът на Брутният вътрешен продукт от първичните прогнози. Първоначалните прогнози бяха сред 8-9 %. Сега се чака спад на Брутният вътрешен продукт сред 5-6 %. Днес излезе прогноза на Световната банка за България – на 5.1%. Това, което стартира да прави Национална агенция за приходите, може би е мярката, която трябваше да бъде стартирана още месец май, а точно по най-бързия метод да стигат ликвидни средства като грантове до всички компании въз основата на техния спад “, разяснява Димитров.

Той изясни, че в условия на рецесия всички са обеднели. „ Неравенствата се задълбочиха, приходите на нискодоходните и среднодоходни групи паднаха. За сметка на това имаме една спомагателна поляризация. Не е едно и също положението на сигурността на работното място и на приходите в частния и обществения бранш. В обществения ударът беше надалеч по-мек, дори имаме сфери със сериозен растеж на приходите, до момента в който ресторантьорският, туристическият, автомобилният бранш, търговията изпитват съществени усложнения ", сподели президентът на КНСБ.

По думите му би трябвало да има нарастване на приходите, с цел да се компенсира пониженото ползване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР