Президентът Румен Радев направи важно съобщение за свикването на Народното

...
Президентът Румен Радев направи важно съобщение за свикването на Народното
Коментари Харесай

Румен Радев излезе с важно съобщение за свикването на Народното събрание и захапа остро политическите сили!

Президентът Румен Радев направи значимо известие за свикването на Народното събрание и захапа остро политическите сили! Той ги прикани „ от изказвания да преминат към разговор, тъй като от тях зависи какво ръководство ще има “.

Понеделник е денят, в който ще разгласи датата, на която свика новото Народно заседание. Това разгласи самият държавен глава откакто посети образователния център на Сухопътни войски „ Тюлбе “ в Казанлък.

Президентът насочи зов за по-голямо съгласие сред партиите.

„ Аз чакам от изказвания да се премине към разговор сред политическите сили – чакаме този разговор да продължи. От тях зависи какво ръководство ще имаме. Ще разглася в понеделник по кое време ще свикам Народното събрание “, съобщи Румен Радев.

Румен Радев излезе с значимо известие за свикването на Народното събрание и захапа остро политическите сили! 13.06.24 15:49 Business Insider: Подводницата „ Казан “ край крайбрежията на Куба провокира безпокойствие у Съединени американски щати и НАТО 13.06.24 15:46 Германия се трансформира в страна на самоубийствата: Дигитализация и декарбонизация изострят психологическия стрес 13.06.24 15:37 Ваня Григорова попиля Корнелия Нинова: Това й е за трети път, тя няма да си тръгне 13.06.24 15:35 Иво Желев особено за SafeNews: ГЕРБ е в сложна позиция 13.06.24 15:29

Президентът участва на съревнование сред оператори на военни дронове в Казанлък.

„ Отваряме вратата към основаване на нов жанр войски – безпилотни. Това са налични, евтини технологии, с голям несъразмерен резултат. Имат голямо влияние върху бойното поле и се веселя, че най-накрая в нашите въоръжени сили започваме да приготвяме хора “, уточни Румен Радев.

Няма да се кандидатирам за министър председател, държавно управление ще има, съдружно държавно управление с Движение за права и свободи няма да има! “

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано през днешния ден.

Той сложи изискване – ще има кабинет, единствено в случай че министър председателят бъде от ГЕРБ.

„ Ние още сме под напрежението на изборите, идващите седем дни би трябвало да бъде гласувано държавно управление, в случай че не отиваме на нови избори “, добави ощеБойко Борисов.

Бойко Борисов съобщи още, че кани всички партийни водачи на диалози за държавно управление и парламент в понеделник.

„ Ако може да се положат на една повърхност и да се работи редом заради изострените връзки сред водачите, мисля че би било работещо “, сподели още той.

„ След 11 избора това съревнование омръзна, идват нови играчи и по-късно по един или различен метод си отиват “, сподели Борисов.

„ С ПП-ДБ не можем да създадем държавно управление към този момент, аритметично не излизат сметките. С Българска социалистическа партия няма какво да беседваме, Нинова сподели, че не желае. Движение за права и свободи са втори, ще приказваме с тях “, сподели още той.

 

 

Източник – Дарик, БНР

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР