Business Insider: Подводницата Казан“ край бреговете на Куба предизвиква безпокойство

...
Business Insider: Подводницата Казан“ край бреговете на Куба предизвиква безпокойство
Коментари Харесай

Business Insider: Подводницата „Казан“ край бреговете на Куба предизвиква безпокойство у САЩ и НАТО

Business Insider: Подводницата „ Казан “ край крайбрежията на Куба провокира безпокойствие у Съединени американски щати и НАТО. Руската атомна подводница „ Казан “, която навлезе в пристанището на Хавана преди ден, разтревожи американски политици и представители на НАТО поради характерностите си, написа Business Insider.

Подводницата „ Казан “ край крайбрежията на Куба провокира безпокойствие у Съединени американски щати и НАТО

„ Американски политици и представители на НАТО от дълго време показват угриженост по отношение на опциите на „ Казан “ и други сходни подводници “, споделя създателят на обявата своята позиция.


В публикацията се приказва за обстоятелството, че западните страни са разтревожени от огневата мощност и технологията за ниска забележимост на подводниците от план 885М „ Ясен-М “ и тъкмо подобен подводен крайцер сега се намира край крайбрежията на Куба.

Съобщава се, че подводниците от тази трансформация са сложни за разкриване и носят най-модерното съветско тежко оръжие, в това число новите хиперзвукови ракети „ Циркон “.

Преди ден в пристанището на Хавана влязоха атомната подводница „ Казан “, фрегатата „ Адмирал Горшков “, танкерът за доставки „ Академик Пашин “ и избавителният буксир на ВМФ на Русия „ Николай Чикер “.

Припомняме, че съветска военноморска фрегата и нуклеарна подводница организираха ракетни учения в Атлантическия океан, до момента в който пътуваха към Куба, заяви във вторник съветското министерство на защитата, представено от „ Ройтерс “.

Ученията на подводницата „ Казан “ и военния транспортен съд „ Адмирал Горшков “ включваха изстрелване на прецизни ракети по подправени противников цели от разстояние над 600 км се споделя в изказване.

Адмирал Горшков е провел през последните дни и подготовка за отразяване на въздушно нахлуване, оповестиха от министерството.

Корабите са част от група от четири съветски военни кораба, които би трябвало да дойдат в Куба в сряда. Куба съобщи предходната седмица, че сходни визити са общоприета процедура на военноморски елементи от страни, другарски настроени към Хавана, и че корабите не са носили нуклеарни оръжия и не съставляват опасност за района.

Съединените щати изпратиха военноморски сили да следят групата кораби на съветския флот, насочващи се към пристанището на Хавана. Това заяви CBS с позоваване на американски чиновници.

Източник: Business Insider /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР