Това как Москва ще прилага договора за партньорство между Русия

...
Това как Москва ще прилага договора за партньорство между Русия
Коментари Харесай

Путин не отрича: 12 хил. севернокорейски войници вече са в Русия

Това по какъв начин Москва ще ползва контракта за партньорство сред Русия и Северна Корея си е нейна работа. Така съветският президент Владимир Путин отговори на въпрос дали е вярна информацията, че Пхенян е изпратил хиляди бойци в Русия за войната ѝ против Украйна, съобщи Ройтерс.

Путин не отхвърли, че в Русия към този момент има севернокорейски бойци, само че сподели, че не дейностите на страната му са довели до ескалация на спора, намеквайки за западните доставки на оръжие за Киев.

„ Москва в никакъв случай не се е съмнявала, че Пхенян се отнася съществено към използването на контракта за стратегическо партньорство в частта му за взаимната защита “, сподели съветският президент след края на срещата на върха на БРИКС, провела се в съветския град Казан.

Путин благодари на сътрудниците си за помощта в решаването на спора в Украйна и уточни, че е безсмислено Русия да бъде заплашвана.

„ Можете да заплашвате всеки. Безсмислено е да заплашвате Русия, тъй като това единствено ни развеселява “, сподели съветският водач, разяснявайки хипотетичните закани на претендента за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да „ нанесе удар на Москва “. Руският водач обаче приветства изказванията на Тръмп, че желае да постави завършек на спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

На този декор украинското разузнаване заяви за севернокорейски елементи в съветската Курска област.

В изказването на ГУР в обществената мрежа „ Телеграм “ се показва, че към 12 000 севернокорейски бойци, в това число 500 офицери и трима генерали, са към този момент в Русия, като са провели образование в пет военни бази в източната част на страната.

„ Москва е назначила съветския заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров да дава отговор за контрола на образованието и адаптирането на севернокорейските бойци “, написа в изказването на Главното ръководство за разузнаване на Украйна.

Според ГУР бойците, изпратени от Пхенян, са екипирани с муниции, имат зимни облекла и обувки и артикули за персонална хигиена, написа Укринформ. Според авансово откритите правила Москва ще даде по 50 метра тоалетна хартия и по 300 грама сапун на всеки един от бойците, добавя организацията.

„ Кремъл разпорежда огромни очаквания на севернокорейския съставен елемент във войната против Украйна и световната борба със Запада “, отбелязва ГУР.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин през вчерашния ден за първи път публично удостовери, че севернокорейските военни са пристигнали в Русия. Според министъра на защитата все още задачата им остава неразбираема.

Националната разследваща работа на Южна Корея по-рано оцени, че Пхенян е решил да изпрати 12 000 бойци, с цел да поддържа Русия във войната ѝ против Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР