Министрите в оставка се заменят с професионалисти в съответните ресори,

...
Министрите в оставка се заменят с професионалисти в съответните ресори,
Коментари Харесай

Каракачанов: Протестите са катализатор за по-бързото решаване на някои проблеми

„ Министрите в оставка се заменят с експерти в съответните ресори, а не с нечии хора “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
„ Когато искаш да свалиш едно държавно управление можеш да намериш всевъзможни причини. И всеки, който бъде препоръчан може да го наречеш, както си искаш. Не е заслужено към хората, които смениха министрите в оставка. Кирил Ананиев е един от най-хубавите финансисти, проф. Ангелов белким не е експерт? “, уточни още Каракачанов.
Относно мненията, че препоръчаният за министър на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Христо Терзийски е ръководел акцията в парк „ Росенец “, Каракачанов изрично отхвърли. „ Е, по какъв начин да я е управлявал Терзийски, като я ръководеше шефът на ОДМВР-Плевен. Лично аз показах мнение, че на хората, които са изразили първи предпочитание за демонстрация, точно хората на господин Христо Иванов, би трябвало да им бъде обезпечен достъп. Това е законът – първи по време, първи по право “, разяснява вицепремиерът. Той посочи, че министърът на туризма Николина Ангелкова е била от квотата на НФСБ и по тази причина я замества различен член на партията – вицепремиерът Марияна Николова.
Според Красимир Каракачанов митингите са потребни. „ Смятам, че митингите играят ролята на катализатор за по-бързото решение на някои проблеми. Катализираха даже положителния разговор в обединението. Но се пробват да ги яхнат някои хора, водачи на извънпарламентарна съпротива. Някои от тези остарели политически муцуни идват и ни приказват за морал “, безапелационен е Каракачанов. „ Нов Девети септември няма да ни избави - безапелационен бе той. Гражданската война в никакъв случай не е довела до нещо положително “, сподели още той.
Очаква се в понеделник или вторник на обществото ще бъдат показани икономическите ограничения за справяне с последствията от COVID-19. Вицепремиерът посочи, че хора с ниски приходи също ще могат да се възползват от ограниченията. Обсъжда се и обсегът на ваучерите за отмора да се разшири отвън служителите на реда и лекарите на първа линия да получават, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР