Без преувеличение руският танк Т-72 може да се нарече най-добрият

...
Без преувеличение руският танк Т-72 може да се нарече най-добрият
Коментари Харесай

The National Interest: Т-72 е танк №1 в света - евтин, прост и ефективен срещу западната броня

Без пресилване съветският танк Т-72 може да се назова най-хубавият в света, написа американското списание The National Interest в материал, показан без редакторска интервенция от " Фокус “. Евтината и елементарна машина е ефикасна в борба и елементарно потиска врага. Западът разчита на високите технологии и този неверен избор ще се върне, с цел да го преследва.

Кратка предистория: Руският главен танк Т-72, ​​създаден и необятно употребен през руската ера, е осъвременен до версията Т-72БМ3 за битка със западни бронирани машини в Украйна. Т-72БМ3, който влезе на въоръжение през 2017 година, има доста усъвършенствания, като гладкоцевно оръдие 2A46M-5-01, усъвършенствана оптика и система за динамична отбрана " Реликт ", което го направи по-евтин. Въпреки това той е доста по-ефективен спрямо Т-90 и Т-14 " Армата ".

Ключови обстоятелства:

- Предвид това, че 120 танка Т-72БМ3 бяха доставени на Беларус през 2020 година и още повече се модернизират сега, този танк може да изиграе жизненоважна роля в напъните на Русия за бързо разрешаване на украинския спор.

- Тези танкове илюстрират съветската тактика за основаване на рентабилни, лесни за поддръжка, лесни за ремонт, всеобщо създавани бронирани бойни машини за модерна война.

Т-72. Руската тактика за рационализация в деяние в Украйна

Руският главен танк Т-72 може да претендира за купата на най-хубавия танк в света. Той е в употреба от руско време и има доста модификации. Машината се употребява в доста страни по света и затова е доста скъпа стока за руснаците.

Една такава рационализация стартира през 2014 година Благодарение на нея Т-72 трябваше да стане софтуерно и механически кадърен доникъде на века. Основната цел на Русия беше да направи танк, сравним с Т-90 по механически характерности, само че в това време по-евтин.

Наименуван е Т-72МБ3. Първите осъвременени машини постъпиха на въоръжение във войските на Западния и Южния военни окръзи през 2017 година Други 120 танка бяха доставени на дългогодишния съдружник и комшия на Русия, Беларус, през 2020 година

Днес, когато се водят боеве в Украйна и страните от НАТО изпращат там от ден на ден бронирани машини, най-вече немски танкове Leopard 2 и американски танкове Abrams, руснаците взеха решение да се заемат съществено с работата. В края на краищата, даже без рационализация, танковете Т-72 в Украйна оказват почтена опозиция на врага, макар че те също са нокаутирани.

По-скъпият и съвременен танк Т-90 се показа зле в багра, а прехваленият Т-14 " Армата “ беше толкоз скъпа и комплицирана система, че беше изцяло изтеглен от бойното поле.

За да се опълчват на възходящата опасност от западни танкове в Украйна, руснаците се ангажираха да модернизират своя T-72MБ3. Факт е, че даже и с всички усъвършенствания, този танк към момента е по-евтин от Т-90 или Т-14. И в това време е по-ефективен от истинския вид на Т-72.

По този метод T-72MБ3 може да се създава всеобщо в огромни количества, елементарен е за поддръжка и ремонт, доста е ефикасен в борба и елементарно надделява съперника числено, когато употребява по-съвременни танкове, от които има по-малко и които са повече сложен за подмяна.

Евтино и просто - това са двете думи, които печелят конкуренцията, изключително в случай че е война. Руснаците са разрушили този код и изхождат тъкмо от този принцип. За страдание американците и техните съдружници поеха по различен път. Някой ден този неверен избор ще се върне, с цел да преследва Запада. Може би към този момент има противоположен резултат – в Украйна.

Миналия месец руснаците демонстрираха забавно видео на техните остарели Т-72, ​​които идват във фабрика, където се модернизират до равнище МБ3. Там остарялото оръдие се отстранява и се заменя с ново гладкоцевно оръдие 2А46М-5-01 с усъвършенствана система за стабилизиране. Работниците инсталират нова оптика, както и системата за динамична отбрана " Реликт “. Благодарение на това обновеният T-72МБ3 се трансформира в в действителност страхотна мощ.

Танкът получи осъвременена кула, защитни странични екрани и двигателВ-92С2Ф с мощ 1130 конски сили. Веригите на танка също бяха модифицирани. Очевидно това е отговорът на инженерите на негативните мнения на танковите екипажи, които трябваше да се бият в непроходима тиня на напоените с кръв бойни полета на Украйна.

От фронта към този момент идват известия, че танкове Т-72БМ3 обикалят полетата на Южна Украйна. Русия стартира нова атака и е евентуално тези машини да бъдат задействани. Руското държавно управление сигурно желае да приключи тези военни дейности допустимо най-бързо през идната година. Следователно то ще се нуждае от всички налични танкове, с цел да реализира задачата си.

През идващите месеци този танк ще се употребява интензивно в боевете.

Противно на известията, Русия не е мъртва и не е изгубила въоръжения си спор с Украйна. Точно противоположното е. А появяването на осъвременения Т-72БМ3 е още един образец какъв брой бърка западният хайлайф в прогнозите си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР