Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников отхвърли новите обвинения

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников отхвърли новите обвинения
Коментари Харесай

Купувано ли е оборудване за украинската армия на завишени цени?

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников отхвърли новите обвинявания в корупция, свързани с доставките за армията, откакто медиите разкриха, че армейските униформи са закупени на повишени цени, заяви Евронюз.

Няколко украински издания оповестяват, че в края на 2022 година Министерството на защитата е подписало контракт с турска компания за доставка на зимни униформи, които по-късно са поскъпнали три пъти.

Украинските публицисти са открили, че това съоръжение може да бъде закупено в Турция на цени, които са много по-ниски от тези, плащани от министерството.

Твърди се, че един от притежателите на турската компания е Олександър Касаи, племенник на Генади Касаи, член на политическата партия на Зеленски.

В понеделник министърът на защитата Резников отвърна на тези сякаш погрешни обвинявания, като съобщи, че цените дават отговор на предлаганите от производителите в Турция.

„ Призовавам всички да се отнасят по-критично и отговорно към информацията, тъй като тя подвежда обществото “, сподели той на конференция. „ Още по-лошо, тя подвежда нашите сътрудници, тъй като извън наподобява, че става дума за злополучие. Всичко беше направено в сходство със закона. “

Това е вторият хипотетичен корупционен скандал по отношение на армейските доставки, който раздрусва Киев от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

В края на януари редица високопоставени украински чиновници бяха уволнени, откакто публицисти откриха, че са подписали контракти за доставка на храни за фронтовите войски на мощно повишени цени.

От началото на 2022 година в Украйна – страна, в която корупцията от дълго време е ендемично зло – излязоха нескрито и други случаи с висок публичен интерес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР