Столичният квартал Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Настилката е положена

...
Столичният квартал Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Настилката е положена
Коментари Харесай

Кв. Мусагеница в София осъмна с асфалтирани дървета

Столичният квартал " Мусагеница " осъмна с асфалтирани дървета. Настилката е положена върху една от градинките в квартала, която се употребява от живеещите там. След осъществените ремонтни действия са сюрпризирани както жителите на квартала, по този начин и районната общинска администрация.

" В събота следобяд видях багери и валяк. В първия миг помислих, че нещо ремонтират, само че в последна сметка сътвориха това. Беше градинка, имаше заведение, имаше трева. Някой очевидно е решил, че тук е необходим паркинг ", описа Димитър Казаков, гражданин на квартала.

По думите му никой не е питал или предизвестил живущите за протичащото се. Сигнал за случая е подаден и в администрацията на регион " Студенстки ", откъдето са изпратили две работни групи.

" Вчера две работни групи пристигнаха на място с наши сътрудници, едната се занимава напълно с наредбата по запазване на околната среда, другата е за нарушавания по Закон за устройство на територията. Създадени са два констативни протокола с наставления за неотложно унищожаване на асфалта ", изясни Василена Георгиева, шеф на отдел " Контрол по строителството и инженерна инфраструктура " при СО-район " Студентски ".

Екипите са разкрили индивида, който стои зад полагането на асфалта, като той непринудено е подписал протколите за нарушаването си.

" Той изясни, че не е желал това да се случи. Искал да направи спомагателен метод към комерсиалния обект наоколо, само че даже това отново попада в границите на общинския парцел ", уточни Георгиева.

Настилката е положена върху общински парцел, който е очакван за озеленяване и няма никакви строителни бумаги.

Вижте още в директното включване


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР