Кувейтският вестник Al-Jarida с позоваване на източници в разузнаването и

...
Кувейтският вестник Al-Jarida с позоваване на източници в разузнаването и
Коментари Харесай

Al-Jarida: Израел подготвя масирани удари по обекти в Сирия

Кувейтският вестник Al-Jarida с позоваване на „ източници в разузнаването ” и „ военни специалисти ” заяви, че Израел взаимно със Съединени американски щати приготвя масирани въздушни удари по ирански обекти в Сирия, за което би трябвало да попречи на средствата за РЕБ. Кувейтският източник съобщил, че на територията на САР Иран разполага обекти, които показва за цивилен, въпреки те да имат прекомерно боен капацитет. Например в някои здания са създавани елементи за доста точни ракети. Това е отдавнашна процедура на Иран, употребена и на нейна територия. Израел обаче не е склонен с това състояние, по тази причина е подготвен да нанесе въздушни удари. В това начинание чакат поддръжка от Щатите.

Това по всяка възможност не дава отговор на истината. Иран залага в производството не на системи за Противовъздушна отбрана, а на апаратури за РЕБ (радиоелектронна борба). Иранските технологии в този клас въоръжения през последните десетилетия значително напреднаха. Доказателство е случаят, при който Иран овладя ръководството на безпилотен аероплан във въздуха и го приземи на свое летище. Израел желае да спре Иран точно в тази област.

В добитата от кувейтския вестник информация може да има нещо правилно. Съединени американски щати не желаят войната в Сирия да спре и Израел им е „ комфортен помощник”. Ако обаче израелските сили срещнат опозиция от страна сирийските или иранските сили на територията на Сирия, американците надали ще вземат присъединяване в бойните дейности, смята Al-Jarida.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР