Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки

...
Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки
Коментари Харесай

Нинова с хотел за десетки милиони евро на Халкидики

Корнелия Нинова е горда собственичка на първокласен хотел за десетки милиони евро в Гърция, демонстрира следствие на „ Телеграф медиа “, оповестено в Монитор.

Соцлидерката, която твърдиСкандал!, че „ демокрацията й лишила доста “, в действителност е съумяла да усили положението си фрапантно в последните няколко години. Според информацията, с която „ Телеграф медиа “ разполага, шефката на комунистическата Българска социалистическа партия е съумяла да придобие турбо първокласния хотел „ Мираджио Термал Спа Ризорт “ на Халкидики.

За да се прикрие обаче кой е действителният притежател на парцела, както и още по-скандалното събитие – че е платен с пари на данъкоплатците през заем, провиснал от държавната Българска банка за развиване (ББР), хотелът е вписан на компанията на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на ръководителя на Българска социалистическа партия – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е шеф на компанията, получила заема – „ Интернешънъл Инвестмънтс “ ЕАД.

Според неофициална информация в хотела разпуска цялата кохорта на алената номенклатура у нас. Сред гостите са президентът Румен Радев, жена му Десислава, както и някогашната й половинка – соцдепутата Георги Свиленски. Последният пък е в много близки връзки както с Корнелия Нинова (на която постоянно се изживява като публичен бранител както в Народното събрание, по този начин и по ТВ студиа), по този начин и с брата на Санко Пешев – Иван.

Още по-скандалното е, че в марината на първокласния хотел е акостирала една от обичаните лъскави играчки на укриващия се в Дубай Васил Божков. Става въпрос за първокласна яхта на стойност €3 млн., която олигархът наричал на галено „ Черната перла “, а себе си - „ корсар “.

Информацията, с която „ Телеграф медиа “ разполага демонстрира, че на яхтата на Черепа чести посетители са били точно червени апаратчици и депутати, с които той е обсъждал и измененията в Закона за хазарта, с помощта на които съумя да ужили хазната със 700 млн. лева Нормативните промени за това бяха импортирани от някогашният към този момент соцдепутат Георги Кадиев.

Скандалното разобличаване на „ Телеграф медиа “ за хотела на Нинова и заемът, с който той е платен от ББР, слага на мастата и редица други въпроси – по какъв начин се харчат държавни пари и кой урежда алената номенклатура с заеми от ББР. Само преди няколко месеца в борда на банката бе набутан един от най-видните фрагменти на Прокопиев – Филип Панайотов. Тогава пропагандната машина на разградския необут се опита пришие протежето на шефа им на депутата Делян Пеевски. Причината за това обществено отказване бе обикновена – през Панайотов кръгът „ Капитал “ протегна ръка към 700 млн. лв., които бяха заделени от страната, с цел да помогне през банката на жителите и компаниите, ударени от рецесията.

Самият Прокопиев пък е целият изтъкат от червени влакна, защото цялото му семейство е от тайните служби. Той си наподобява със социлидерката Корнелия Нинова и по друго – присъединяване в скандалната приватизация на Иван Костов. По времето на ръководството на кабинета на Командира Прокопиев поставя ръка на „ Каолин “ и „ Дамяница “, а ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова си взима  „ Техноимпекс “, което има активи от близо 3 милиона лв., по медийни изявления, против скромната сума от 70 000$, като в контракта е записано, че 90% от сумата може да се заплати посредством обезщетителни записи, напомня още Монитор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР