Киев очаква, че Северноатлантическият алианс ще подкрепи предложението за поддържане

...
Киев очаква, че Северноатлантическият алианс ще подкрепи предложението за поддържане
Коментари Харесай

Киев очаква подкрепа за Черноморския пакет от НАТО

Киев чака, че Северноатлантическият алианс ще поддържа предлагането за поддържане на Черноморския пакет на НАТО, признат през април 2019 година

Това съобщи в четвъртък на съвещание на комисията " Украйна-НАТО " президентът на Украйна Владимир Зеленский, представен от телевизия " 112. Украина " и РИА Новости.

По-рано страните от НАТО съгласуваха пакет с ограничения по поддържане на Украйна и Грузия в Черно море, разглеждащи, включително и учения, продан на информация и диалози в пристанищата.

" Ние сме заинтригувани да усилим взаимоотношението по възобновяване на стабилността и сигурността в Черноморския район. Очакваме поддръжка на предложенията на Украйна релативно на практика стъпки за осъществяване на Черноморския пакет на НАТО, признат през април 2019 година ", съобщи Зеленский.

Освен това, по думите на Зеленский, Киев предлага Северноатлантическият алианс да прегледа опциите за присъединение на Украйна към Програмата за нараснали благоприятни условия на НАТО.

" Предлагам в детайли да разгледаме присъединението на Украйна към Програмата за разширени благоприятни условия на НАТО. Уверен съм, че Украйна е подготвена към прехода на това ново равнище на нашето съдействие ", съобщи Зеленский.

Върховната рада на Украйна през декември 2014 година внесе промени в два закона, с които се отхвърли от несъгласувания статус на страната. През юни 2016 година бяха признати спомагателни промени, които дефинират влизането в НАТО на цялата външна политика на страната. Украйна също трябваше през 2020 година да обезпечи цялостната съгласуемост на своите въоръжени сили със страните от НАТО. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР