Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не се призна за виновен днес

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не се призна за виновен днес
Коментари Харесай

Нетаняху: Това е лов на вещици!

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не се призна за отговорен през днешния ден при подновяването на делото за корупция против него, съобщи Асошиейтед прес.

Съдебният развой в Ерусалим беше възобновен броени седмици преди парламентарните избори в Израел, на които Нетаняху се надява да продължи своето 12-годишно ръководство, предава Българска телеграфна агенция.

Миналата година против премиера бяха повдигнати обвинявания в машинация, корист с доверие и взимане на подкупи по три обособени каузи.

През последните месеци в Израел се организират седмични митинги с претенции той да подаде оставка поради обвиняванията. Недоволство буди и методът на държавното управление му към рецесията с ковид.

Демонстранти се събраха през днешния ден пред постройката на съда, където течеше съвещанието. В митинга участваха към 150 индивида, които скандираха лозунги срещу премиера.

Нетаняху, който е най-дълго управлявалият израелски водач, е първият настоящ министър-председател, съден за корупция. Той отхвърля да е направил нещо неправилно и отхвърля обвиняванията, определяйки ги като " лов на вещици ", проведен от сили, които са срещу него.

На днешното съвещание юристите му показаха писмен отговор, в който министър председателят не се призна за отговорен. После те оспориха правосъдните каузи по процедурни аргументи. След към 20 минути Нетаняху напусна залата без пояснение и отпътува с авто конвой.

Заседанието продължи в негово неявяване, а юристите му спореха повече от час, че не са спазени конституционните процедури. Съдиите изглеждаха скептични и неведнъж приканиха отбраната да престане с това държание. После прокуратурата отвхърли тези доводи, като сподели, че основният прокурор е одобрил следствието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР