Хапчето за контрацепция се смята за едно от най-великите постижения

...
Хапчето за контрацепция се смята за едно от най-великите постижения
Коментари Харесай

Скоро ще имаме първото мъжко противозачатъчно

Хапчето за контрацепция се счита за едно от най-великите достижения на фармацията и медицината, с помощта на което са предотвратени голям брой нежелани забременявания. Но от от дълго време се приказва, че предпазването от забременяване евентуално към този момент не би трябвало да бъде грижа единствено на дамите, а и на господата.

Правени са няколко опита за основаване на мъжки контрацептиви под формата на медикаменти, само че до момента няма сходен патентован артикул. А в това време учени работят по различен вид противозачатъчно, за което към този момент имаме повече информация.

Става дума за инжекция за надзор на забременяването, която се слага в мъжките гениталии . С нея се инжектира специфичен полимер, открит от индийски професор още през 1970 година, който има за цел да блокира пътя на сперматозоидите вън от тестисите.
 Снимка 454626

А след редица клинични проби се потвърждава, че този резултат може да продължи цели 13 години. Това е опция на традиционната вазектомия , като тук резултатът е за избран интервал.

Медицинското постижение идва от Индия, а откривателите му се хвалят с 97.3% успеваемост на отбраната от бременност. Ако получи нужните позволения, с цел да влезе в всеобща приложимост, това ще бъде първият узаконен контрацептив за мъже, написа The Sun.
 Връзката сред съня и забременяването
Връзката сред съня и забременяването

Според ново проучване

Мъжкото хапче антибебе се чака да бъде в продажба чак след към седем години , а инжекциите против нежелано зачеване може да бъдат разполагаем още след шест месеца. Друг е въпросът какъв брой ще са искащите да се подложат на операцията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР