Карло Акутис е роден в Лондон, но почива през 2006

...
Карло Акутис е роден в Лондон, но почива през 2006
Коментари Харесай

Кой е “Божият инфлуенсър - момчето, което е напът да стане светец

Карло Акутис е роден в Лондон, само че почива през 2006 година на 15-годишна възраст в Монца, Италия, откакто е диагностициран с левкемия. Приживе момчето прекарва огромна част от детството си в южната страна и се посвещава на действия, свързани с разпространяването на ученията на католическата черква.
 Амасено, Свети Лаврентий Римски и историята към италианското село с
Италианското село с " кървавото " знамение

Историята на едно село и неговият светец

Може би едно от най-впечатляващите неща в историята на младежа, е че папа Франциск два пъти му е приписвал знамение. Едното от тях е обвързвано с изцелението на студент от университета във Флоренция, който е получил кръвоизлив в мозъка след контузия на главата. Още след първото знамение на Карло Акутис обаче, при което той изцелява бразилско дете от вродено заболяване, засягащо панкреаса му, е разгласен за благословен. Това се случва през 2020 година

Освен това момчето основава уеб страници за своята енория и учебно заведение, както и обособен уеб страница, в който да документира всяко доказано осъществено знамение. Благодарение на отдадената си работа, Карло Акутис получава прякора " Божият инфлуенсър " след гибелта си. А делото му е продължено.

Неговият уеб страница към този момент е преведен на няколко разнообразни езика и бил е употребен при галерия, която е обиколила света. Животът му се помни и в родното му Обединено кралство, където през 2020 година е почетен от архиепископа на Бирмингам. В римокатолически храм в шотландския град Мадъруел пък към този момент има негова скулптура.

Предвид всичко това и второто знамение, което му е приписано от папа Франциск, обявянето на " Божият инфлуенсър " Карло Акутис за светец е единствено въпрос на време. И в случай че това фактически се случи, момчето ще се трансформира в първия канонизиран милениал (човек от поколението Y, роден в интервала сред началото на 80-те и края на 90-те години). Все още обаче не е ясно по кое време тъкмо ще се случи това, написа BBC.

Последният канонизиран човек е Мария Антония де Пас и Фигероа, известна още като Мама Антула, живяла през XVIII век и станала първата светица в Аржентина.
 Карло Акутис, чудесата на младежа и ще бъде ли разгласен за светец в Италия
Тийнейджърът, който може да бъде разгласен за светец

Модерни чудеса

Колкото до това пък какво се дефинира като знамение, за такова нормално се приема деяние, осъществено оттатък вероятното в природата. Такова е да вземем за пример неочакваното излекуване на човек, който е бил на косъм от гибелта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР