Европейската комисия реши, че открива наказателни процедури срещу Австрия, България,

...
Европейската комисия реши, че открива наказателни процедури срещу Австрия, България,
Коментари Харесай

ЕК започва наказателни процедури срещу България

Европейската комисия реши, че открива наказателни процедури против Австрия, България, Румъния и Унгария поради подписването на 13 септември 2018 година на съглашение с пет страни от Западните Балкани за автоматизиран продан на данни за ДНК, пръстови отпечатъци и регистрация на транспортни средства.
Според комисията съглашението нарушава изключителната подготвеност на Европейски Съюз в тази област. Обменът на такива данни сред страните в Европейски Съюз е организиран с решенията на Съвета на Европейски Съюз, прецизира Комисията.
Посочените страни разполагат с два месеца, с цел да отговорят на доводите на комисията. Европейската комисия може да реши да продължи по-късно наказателната процедура, се показва в известието.
Европейската комисия заяви, че открива наказателни процедури против България и Португалия за погрешно използване на разпоредбите за похищенията против осведомителните системи. Правилата са част от европейското законодателство за битка с киберпрестъпността и плануват страните от Общността да вкарат по-строги санкции за закононарушения в интернет, в това число за широкомащабни хакерски атаки. Държавите са задължени да подобрят съдействието с установяването на денонощна опция за връзка.
Комисията е открила дефекти в португалското и в българското законодателство. България и Португалия разполагат с два месеца за отговор, а по-късно Европейска комисия може да реши да продължи процедурата, се показва в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР