Европейската комисия призова воюващите в Сирия лагери и регионалните им

...
Европейската комисия призова воюващите в Сирия лагери и регионалните им
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания призоваха към сдържаност по израелската граница със Сирия

Европейската комисия прикани воюващите в Сирия лагери и районните им съдружници да проявят въздържаност, с цел да се избегне нова ескалация на насилието в региона, съобщи Ройтерс.

При най-сериозната борба до момента сред Израел и подкрепяните от Иран сили в Сирия в събота бе свален израелски аероплан с противовъздушен огън.

" Военната ескалация в Сирия, в това число събитията на израелската граница през уикенда, е надълбоко притеснителна. Това може да докара до рисково разгръщане на спора ", сподели говорителка на Европейска комисия.

" Приканваме сирийските воюващи страни, техните съдружници, както и районните играчи, да съблюдават интернационалните закони, да проявят въздържаност и да заобикалят дейности, които в допълнение изострят напрежението и удължават страданията на сирийските цивилни ", добави тя и означи, че Европейска комисия следи ситуацията от близко.

Англия прикани Русия да употребява въздействието си над управляващите в Дамаск и подкрепящите ги страни, с цел да се заобикалят провокации на сирийско-израелската граница, съобщи английското външно министерство, представено от ТАСС.

" Призоваваме Русия да употребява въздействието си, с цел да окаже напън на режима (в Дамаск) и поддръжниците му, с цел да се заобикалят провокационни дейности и да се поддържа намаляване на напрежението за реализиране по-широко политическо решение ", се споделя в изказването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР