На тържествена церемония днес в ПЕГ Екзарх Йосиф I“ изпратиха

...
На тържествена церемония днес в ПЕГ Екзарх Йосиф I“ изпратиха
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Ловеч изпрати един от най-силните випуски в цялата страна

На тържествена гала през днешния ден в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ изпратиха випуск 2024. Тази година 20 възпитаници са с отлична тапия за приблизително обучение. 114 са отличните оценки на държавните зрелостни изпити, 24 са цялостните шестици , две девойки са с две цялостни шестици. Средният резултат от матурата по български език и литература е 5,25, което подрежда гимназията измежду най-хубавите учебни заведения в България .

Директорът Иво Райнов уточни, че това демонстрира, че всеки ден, изживян на хълма, си е коствал.

„ Да попаднеш в Езиковата е опция, само че да завършиш е чест и отговорност. Езиковата е повече от учебно заведение, тя е легенда “.

Кметът Страцимир Петков връчи на първенеца на випуска Ванеса Цочева и на отличника Антония Петкова (и двете с цялостни шестици на държавните зрелостни изпити и цялостно отличие през петгодишното обучение) плакета „ Ключът на Ловеч “ и посочи, че постоянно, когато се качва на хълма, изпитва изключително чувство и боязън на горделивост.

Зрелостниците бяха призовани да реализират фантазиите си посредством цели и от дългогодишния шеф на учебното заведение Радослав Хитов, който извърши обещанието си да даде премия на първенците. Тази година я получиха Ванеса, Антония и най-хубавият на матурата по история – Преслава Йовчева .

Успеха си Ванеса изясни с множеството безсънни нощи на четене и с поддръжката на учителите.

Познавате ли този мъж? Министерство на вътрешните работи сподели фоторобот на умрял

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР