Епидемия от рядко и изключително опасно хранително отравяне е избухнала

...
Епидемия от рядко и изключително опасно хранително отравяне е избухнала
Коментари Харесай

Мистериозна бактерия трови хора в Москва

Епидемия от рядко и извънредно рисково хранително отравяне е избухнала в Москва, оповестиха съветските управляващи. Над 120 души са потърсили здравна помощ, а минимум 30 са в интензивно поделение.

Пациентите са били признати в болница със подозрения за хранителен ботулизъм - животозастрашаващо положение, което поразява нервната система и може да аргументи дихателна непълнота и парализа, съобщи Агенция Франс Прес.

Властите обявиха, че токсичният гърмеж е пристигнал от салати, популяризирани от известна онлайн услуга за доставка, която краткотрайно прекрати активността си в хода на наказателно следствие.

" Общо 121 души потърсиха здравна помощ ", съобщи зам.-кметицата на Москва Анастасия Ракова.

" В момента 55 души са в тежко положение, като 30 от тях са в интензивно поделение ", добави тя.

Градският орган за наблюдаване на потребителите и опазването на здравето, Роспотребнадзор, съобщи на 15 юни, че организира " епидемиологично следствие на хипотетични случаи на ботулизъм ".

Московската прокуратура заяви, че е почнала наказателно следствие за нарушение на стандартите за сигурност на потребителите.

Ракова сподели, че " няма заплаха за живота " на приетите в болница, с помощта на навременната лекарска интервенция. Според Световната здравна организация случаите на ботулизъм, пренасян посредством храни, могат да бъдат съдбовни без бързо лекуване с антитоксини.

Ботулизмът е извънредно рядко заболяване, което нормално се предизвиква от погрешно обработена храна и е обвързвано с консервирани артикули. То не се предава сред хората, информират Нова тв и БГНЕС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР