Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира поведението

...
Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира поведението
Коментари Харесай

Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира поведението на различни военни командири

Китайски учени са създали изкуствен интелект, кадърен да имитира държанието на разнообразни военни командири, написа " Саут Чайна морнинг пост ".
 
Изкуственият разсъдък е бил създаден от експерти от Националния университет по защита към Народноосвободителната войска на Китай. Той можел да  симулира държанието на пълководец въз основа на разбор на неговия метод на мислене, опит, както и персонални качества, а също и негови дефекти.
 
Освен това, съгласно китайските учени, персоналните характерности на " виртуалния пълководец " можели да бъдат поправени по избор на клиента.
 
Разработката имала за цел да помогне на китайската войска да организира по-реалистични военни учения във виртуална среда, компенсирайки неналичието на високопоставени офицери, които не всеки път могат да бъдат привлечени за присъединяване в сходни мероприятия.
 
В същото време за разлика от американските съперници, китайският изкуствен интелект може освен да работи като асистент на командващия интервенцията, само че и независимо да управлява бойните дейности, настояват специалисти от Китай.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР