Направихме много грешки, затова бяхме наказани от избирателите, от хората,

...
Направихме много грешки, затова бяхме наказани от избирателите, от хората,
Коментари Харесай

Мирчев: Пеевски да прави конкурс за регулаторите е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка

Направихме доста неточности, по тази причина бяхме осъдени от гласоподавателите, от хората, които ни имаха вяра.

Това съобщи Ивайло Мирчев от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Трябва да стартираме нов диалог, тъй като тези хора не ни предадоха, не избраха нито една от останалите други възможности. Хората, които бяха разочаровани от нас, от сглобката, не излязоха да гласоподават, само че не поддържаха никой различен. Това значи, че ние би трябвало да застанем почтено пред тях, смирени, да проведем диалог и да не замитаме направените неточности, добави Мирчев.

Той регистрира като една от грешките, че от от " Продължаваме промяната - Демократична България " не са съумели да обяснят за какво е формирана сглобката.

Голяма част от грешките ни са функционалност от огромните цели, които си бяхме сложили. Правителството беше формирано поради правосъдната промяна, измененията в Конституцията и измененията в регулаторите. Тези промени започнаха – смяната в Конституцията е първата стъпка към реформирането на правосъдната система. След като променихме Конституцията, Делян Пеевски усети, че неговата власт в правосъдната система е мощно разтърсена, и пое противоположен курс. Затова и отидохме на избори. Отидохме на избори по избор на Пеевски, уточни Ивайло Мирчев.

По думите му, " Пеевски да прави конкурс за регулаторите е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка ".

Имаме и други неточности, като да вземем за пример, че не успяхме да реализираме това ГЕРБ да носят политическа отговорност за сглобката, тъй като те също участваха. Създадохме и малко нереалистични упования у хората – да чакат геройства от 64 депутати. С 64 депутати не можеш да застанеш против Борисов и Пеевски. Отначало не знаехме за тясната симбиоза сред двамата, че когато влезеш в кабинета на Борисов, там е и Пеевски, добави той.

Мирчев предвижда, че бъде формирано държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, подкрепено от " ИТН ": " Пеевски към този момент има службите, правосъдната система и Министерство на вътрешните работи, в този момент ще си има и държавно управление, ще може да смени 130 души в регулаторите ".

Бойко Борисов не желае това държавно управление, което би трябвало да се образува в този момент, то се случва под натиска на Пеевски, просто тъй като Пеевски има мощно въздействие в ГЕРБ. Борисов знае, че държавно управление под въздействието на Пеевски ще му нанесе големи вреди, както ще нанесе големи вреди и на страната. Борисов осъзнава, че тази игра с Пеевски е доста рискова. Това може да е злополука за страната, тъй като Пеевски няма мяра, а Борисов чисто политически осъзнава границите на вероятните дейности, акцентира Ивайло Мирчев.

Според него обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " би трябвало да се промени. Тази смяна не значи разлъка и скъсване. Това би трябвало да стане с почтен диалог, сподели още Мирчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР