Израелският износ на продукти за отбраната е нараснал до рекордните

...
Израелският износ на продукти за отбраната е нараснал до рекордните
Коментари Харесай

Военният износ на Израел достига рекордните 13,1 млрд. долара през 2023 г.

Израелският експорт на артикули за защитата е повишен до рекордните 13,1 милиарда $ през 2023 година, излиза наяве от държавен отчет, в който се цитират стотици контракти, подписани с разнообразни отбранителни компании, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 36% от износа е на ракети и системи за противовъздушна защита, следван от радари и електронно съоръжение, оръжейни станции и пускови установки, заемащи по 11% всеки. Девет на 100 от износа на артикули за защитата се падат на пилотирани самолети и сходна техника, заяви Министерството на защитата.

Износът на артикули за защитата, който беше на стойност 12,5 милиарда $ през 2022 година, се е удвоил през последните пет години.

Министерството заяви, че износът на тези артикули е станал главен приоритет като част от напъните за усилване на стратегическите връзки в региона на сигурността в международен мащаб, навлизането на нови пазари, унищожаване на бюрократичните бариери и понижаване на регулациите.

" Макар че нашето произвеждане е концентрирано главно върху обезпечаването на отбранителни качества за поддръжка на нашите войски и отбрана на нашите жители... то продължава да търси и области на съдействие и експорт за интернационалните сътрудници ", сподели министърът на защитата Йоав Галант.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР