Израелка, която оцеля след клането от Хамас на 7 октомври

...
Израелка, която оцеля след клането от Хамас на 7 октомври
Коментари Харесай

Тя оцеля при клане на Хамас, но не преживя шока - 22-годишна се самоуби на рождения си ден

Израелка, която оцеля след клането от Хамас на 7 октомври предходната година, се самоуби на 22-ия си рожден ден, защото не съумя да се възвърне от контузията. Ширел Голан се бореше с посттравматично стресово разстройство след клането, удостовери брат й Еял Голан, заяви " Дейли мейл ".
Тя е открита мъртва на 20 октомври в жилището си в Порат, покрай Нетания в северозападен Израел. Ширел беше приета в болница два пъти поради посттравматичен стрес.

Ширел била на фестивала Nova в Южен Израел с колегата си Ади, когато терористите на Хамас нападнаха регион покрай кибуц Рейм и убиха 364 гости преди повече от година. Двамата се скрили под един шубрак с часове и се разминали на косъм от гибелта, когато отказали да се качат в кола с още 11 гости на фестивала, които се опитвали да избягат. Малко по-късно всички от колата са премахнати.

Tragedy as Nova festival survivor is found dead on her 22nd birthday after taking her own life `having failed to recover from trauma` of Hamas October 7 massacre

Ширел и нейният другар са избавени от смелия служител на реда Ремо Салман Ел Хозаджел, който ги отвел на безвредно място. Той оказа помощ за спасяването на към 200 гости на фестивала.

В седмиците след клането Ширел демонстрира признаци на посттравматично стресово разстройство като дисоциация и отдръпване, сподели фамилията й. Единствената помощ, която е получила, е от съдружие " Племето на Нова общественост ", което е основано от оживели от фестивала на Нова и близки на жертвите. Еял споделя, че фамилията му се е пробвало да се погрижи за Ширел. „ Майка ми беше принудена да се пенсионира по-рано, с цел да бъде с щерка си. Не мръднахме и на милиметър от нея и единственият път, когато я оставихме сама, беше през днешния ден, когато тя реши да се самоубие “, сподели той пред израелския Канал 12.

Брат й, който е унищожен от самоубийството на сестра си, споделя, че решението й би трябвало да бъде сигнал за пробуждане за цялата страна. Съобщава се, че Министерството на обществената протекция и обществените услуги на Израел отхвърля изказванията, че тя не е била обгрижвана от страната, а е  " разпозната и лекувана в системата за обществено подкрепяне още преди 7 октомври и изключително по-късно ".

Министерството също по този начин прикани оживелите да се свържат през 24-часова гореща линия, в случай че имат потребност от прочувствена поддръжка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР