Израел нанесе няколко удара близо до международното летище на Бейрут

...
Израел нанесе няколко удара близо до международното летище на Бейрут
Коментари Харесай

Израел удари Ливан близо до летище в Бейрут

Израел нанесе няколко удара покрай интернационалното летище на Бейрут през миналата нощ. Целта на офанзивата са филиали на финансова формация, обвързвана с Хизбула.

Само минути преди детонациите, няколко самолета са кацнали на летището, единят от Дубай, предават международните организации. Няма данни за починали и потърпевши. Ударите идват откакто Израел подреди за евакуация в южните елементи на ливанската столица. Вчера при удари над Ливан, израелската войска порази централата на разузнаването на Хизбула.

Според ННА предизвестията за евакуация са били последвани от удари, ориентирани против клонове на финансовото сдружение. Били са наранени разнообразни региони в южното предградие на ливанската столица. Там се е разразил и огромен пожар.

Удари против филиали на финансовата организация са били нанесени и в долината Бекаа, в региона на Хермел и на Рияк. Бивша постройка на финансовото сдружение е била изумена с противников дрон в град Баалбек.

" Ал Кадр ал Хасан " е обект на американски наказания от 2007 година  Финансовото сдружение е считано за терористична организация и от Саудитска Арабия. Според американското министерство на финансите " Ал Кадр ал Хасан " е било употребявано от " Хизбула ", с цел да прикрива посредством него ливанското проиранско придвижване икономическите си действия и да получи достъп до международната финансова система.

Същевременно " Хизбула " заяви, че е свалила израелски дрон над Ливан, само че не разясни на кое място е станало това, съобщи Франс прес. Става дума  свален дрон " Хермес 450 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР