32-годишна жена роди на паркинга на областната болницата във Велико

...
32-годишна жена роди на паркинга на областната болницата във Велико
Коментари Харесай

Жена роди на паркинга на болницата във Велико Търново

32-годишна жена роди на паркинга на регионалната болничното заведение във Велико Търново. Екип от лекари, акушерки и неонатолози направиха раждането при полеви условия. Всичко се случило в петък следобяд, когато разтревоженият татко паркирал на новия паркинг на болничното заведение и излязал бегом да търси помощ. Информацията оповестиха от МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " - Велико Търново.
Той срещнал в коридора доктор Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното поделение. „ Бях на консулт в Спешно поделение и до момента в който се прибирах към хирургията, мъжът ме спря, сподели че търси незабавно помощ, защото жена му ражда на паркинга “, споделя доктор Росенова. Докато тичат по коридорите към тях се включила и Петя Друмчева, която е трета година учи за акушерка и поема наряди в Спешно поделение като болногледач.
„ Веднага извикахме сътрудниците от АГ отделението, на тях им лиши не повече от 2-3 минути, с цел да слязат. Заварихме дамата на задната седалка. Главата и раменцата на бебето към този момент се бяха подали, а секунди по-късно поехме детето в ръцете си. Хванах го, завъртях го, както е по разпоредбите и то изплака. Колежката Петя Друмчева оказа помощ изключителн доста, притискаше пъпната шнур до момента в който сътрудниците слязат “,  заяви доктор Росенова. Тя има теоретични знания в университета, само че за пръв път се е сблъсквала с раждане единствено на доктрина.
На място пристигнали доктор Валериева и акушерката Севдалина Илиева, които поемат грижата за дамата, а доктор Галя Николова – детето. Новороденото е момиченце. То има две имена – българско Илиана  и турско Мелек. Тежи 2560 кг и е висока 47 см. 
Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от град Сливен, където в този момент живеят първите й три деца и споделя грижите за тях с първия си брачен партньор. Любовта обаче е отвела в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат дребното момиченце.
„ Имах болки, само че не бяха толкоз мощни, очевидно доста съм чакала. Тръгнахме в болничното заведение, само че до момента в който стигнем, я родих в колата. Благодаря доста на лекарите, на акушерките, че ми помогнаха и са толкоз грижовни. Да са живи и здрави и да оказват помощ на хората “, споделя Калинка.
Бебето е добре и е умерено, споделя още щастливата майка. Днес те бяха изписани. Майката желае децата й да бъдат щастливи и не крие, че би се радвала някои от тях да поеме по пътя на медицината. Категорична е, че това е най-голямото благосъстояние на човек и твърди, че в България не е нито толкоз мъчно, нито невероятно да се отгледат четири деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР