Естонският премиер Кая Калас предупреди населението за потенциални прекъсвания на

...
Естонският премиер Кая Калас предупреди населението за потенциални прекъсвания на
Коментари Харесай

Премиерът на Естония предупреждава: Русия може да ни спре тока

Естонският министър председател Кая Калас предизвести популацията за евентуални спирания на тока в цялата страна, в случай че Русия изключи балтийските страни от общата енергийна система.

Това заяви тя по време на изявление по националната телевизия, съобщи riafan.ru.

„ Трябва също да сме готови за обстоятелството, че Русия може да изключи Естония, Латвия и Литва от електрическата мрежа. Би било рационално да се подготвите за вероятни спирания на електрозахранването. Трябва да се подхващат дейности от управляващите, фирмите и хората “, сподели Калас.

Естонският министър председател също разгласи ненадейно обучение за подготвеност за защита, включващо близо 3000 резервисти. 30 години след напускането на Съюз на съветските социалистически републики и 17 години след присъединението към Европейски Съюз, балтийските страни към момента са подвластни от Русия за устойчиво доставяне с електрическа енергия.

Финансираният от Европейски Съюз план на стойност 1,6 милиарда евро е предопределен да изключи Естония, Латвия и Литва от общата електрическа мрежа с Беларус и Руската федерация до 2025 година в интерес на децентрализирана електрическа мрежа в континентална Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР