33 личности и колективи бяха отличени с Награда Варна“ за

...
33 личности и колективи бяха отличени с Награда Варна“ за
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 23 май

33 персони и колективи бяха отличени с Награда „ Варна “ за изключителните си достижения в региона на образованието, науката и културата през миналата 2023 година. По традиция формалната гала по тържественото връчване се състои в навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. В препълнената зала „ Пленарна “ на Община Варна кметът Благомир Коцев и ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров дружно връчиха влиятелните оценки.

Околоблоковите градинки на от ден на ден места в града са същинска приятност за окото. Цветната растителност в тях и грижливата класификация са дело на жителите в съответната жилищна постройка. Особено след дългите поправки в разнообразни региони на града, съпроводени от доста прахуляк и нечистотия, хората като че ли са зажаднели за кътче хубост и успокоение. Градинките в облагородените междублокови пространства разцъфват, само че не като резултат от довършителните общински работи, а с гражданска самодейност.

Трима от четиримата потърпевши от злополуката, при която 20-годишен водач се заби в автобусна спирка във Варна, остават в болница. Пострадали при случая са египетски жител на 39 години, който е с фрактура на дясна подбедрица; жена на 57 години със скъсани връзки на колянна става; 64-годишна варненка с изкълчена раменна става и разкъсно-контузни рани и жителка на морската столица на 79 години, която е със строшаване на кости на стъпалото

Познатият на всички варненци Фестивален и конгресен център към този момент има ново име. Нарича се НДК – Конгресен център, Варна. Промяната идва с новото управление и към този момент се води дейна акция за пробутване на новия ред. В обществените мрежи жителите разясняват какво наложащо е сменило емблематичното име на ФКЦ.

Преди дни бе измита част от фасадата на центъра, а от нея висящ транспарант във връзка идния празник 24 май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР