Доктор Джан Уънхун, един от авторитетните китайски инфекционисти, опроверга мнението,

...
Доктор Джан Уънхун, един от авторитетните китайски инфекционисти, опроверга мнението,
Коментари Харесай

Водещ инфекционист: Омикрон не е просто по-тежък грип

Доктор Джан Уънхун, един от авторитетните китайски инфекционисти, опроверга мнението, че вариантът „ Омикрон “ предизвиква просто „ по-тежък грип “, и предизвести, че той ще „ хапе хората “, по тази причина светът би трябвало да се отвори още веднъж едвам когато бъде построена мощна имунологична преграда и смъртността стане доста ниска, оповестява Радио Китай.

Джан направи мненията си в събота по време на конференция, като предизвести, че изказванията в обществени мрежи, че признаците на инфектирани с „ Омикрон “ са по-леки, в сравнение с при предходните варианти на COVID-19, са „ безпочвени “.

В момента светът е изправен пред нова вълна на пандемията, провокирана от „ Омикрон “, и тя стигна до Китай, откакто в град Тиендзин бяха открити през миналия уикенд двама души, инфектирани с този вид.

Според Джан Уънхун, повода, заради която антиепидемичните ограничения в някои западни страни са към момента разхлабени, макар опасността от „ Омикрон “, е, че са уверени във имунизацията, чийто резултат към момента е незнаен. Към момента в Съединени американски щати има равнище на имунизация от 70 %, като 22 % към този момент са завършили с бустерната доза.

Докторът предизвести, че за групите с ниска имунологична дарба обстановката е много тежка. „ Допускаме аргумента за имунизацията. Но не трябва да подценяваме резултата на имунизациите в битката с COVID-19 “, сподели Джан.

Освен повишение на % на имунизация, една страна би трябвало да подсигурява и задоволително медицински запаси, с цел да могат да се лекуват случаи с ниски имунологични равнища. „ Ако няма задоволително медицински запаси, „ Омикрон “ ще „ хапе “ хората “, акцентира Джан, добавяйки, че светът би трябвало да се отвори още веднъж единствено, когато се построи мощна имунологична преграда и смъртността е доста ниска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР