Докато потребителите се стараят да разпознаят фалшивите сайтове във време

...
Докато потребителите се стараят да разпознаят фалшивите сайтове във време
Коментари Харесай

Армия от ботове атакува онлайн магазините за празничния сезон

Докато потребителите се стараят да разпознаят подправените уеб сайтове във време на рецесия на разноските за живот, киберпрестъпниците не губят време и вилеят в интернет благодарение на набор от автоматизирани закани. Много онлайн търговци стават обект на всеобщи офанзиви и риск от усвояване на сметки, измами с кредитни карти, уеб скрапинг, злоупотреби с API, Grinch ботове и други, написа Internet Retailing.

Това е предизвикателство за промишлеността на електронната търговия, което заплашва онлайн продажбите и удовлетвореността на клиентите. Неговият пик за годината се чака през сегашния празничен сезон, сочи отчет на Imperva.

Празничният сезон е сериозен интервал за промишлеността на търговията на дребно и заканите за сигурността могат още веднъж да подкопаят крайния резултат на онлайн търговците през 2022 година, споделя Лин Маркс, старши продуктов управител в Imperva.

„ Тази промишленост е изправена пред разнообразни опасности за сигурността, множеството от които са автоматизирани и работят непрекъснато. Търговците на дребно се нуждаят от обединен метод, с цел да спрат тези непрекъснати офанзиви, който се концентрира върху отбраната на данните и е оборудван да смекчи офанзивите бързо, без да пречи на купувачите ”, счита специалистът.

По данни на компанията през последните 12 месеца съвсем 40% от трафика на уебсайтовете на търговците на дребно не идва от хора.

Идва от бот - софтуерно приложение, следено от оператори, които извършват автоматизирани задания, постоянно със злонамерени планове.

В промишлеността за търговия на дребно скандалният бот Grinch е прочут с натрупването на инвентар по време на празничния пазарен сезон, събирайки продукти с огромно търсене, което пречи на потребителите да купуват дарове онлайн.

Делът на усъвършенстваните ботове - скриптове, които употребяват най-новите техники за отбягване, с цел да имитират човешкото държание и да избегнат откриването, също пораства.

Поглъщането на акаунт е друга форма на онлайн машинация. При нея киберпрестъпниците се пробват да компрометират онлайн сметки, като употребяват откраднати пароли и потребителски имена. Често те употребяват изтекли персонални данни.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР