Административен съд София-град разгледа жалбите на 5 политически партии и

...
Административен съд София-град разгледа жалбите на 5 политически партии и
Коментари Харесай

Съдът даде старт на делото срещу орязаните от ЦИК медийни пакети на партиите без субсидия

Административен съд София-град прегледа жалбите на 5 политически партии и 4 обединения против решението на Централната изборна комисия, съгласно което дотацията за медиен пакет да е обща за европейските и национални избори.

Партиите и обединенията желаеха за двата избора да получат по два медийни пакета, т.е. вместо 40 000 лева сумата да бъде 80 000 лева

" Жалбите смятам за неоснователни, недоказани и нестимулирани ", подчертаха от ЦИК, след което прибавиха, че предизборната акция е една, тя е от 10 май до 7 юни и посланията не могат да бъдат разграничени сред двата типа избори.

" За всеки тип избори е записано в закона, че се поставят по 40 000 лева, не може медийният пакет да бъде един за двата избори ", акцентира Венцислав Ангелов, ръководител на Народна партия " Истината и единствено истината ".

Георги Георгиев, ръководител на " Българско национално обединяване " съобщи пред БГНЕС, че съгласно закона би трябвало медийните пакети да бъдат два, а не един.

Административният съд София- град ще излезе с решение до 17:00 ч. през днешния ден.

Припомняме, че ЦИК взе решение участниците в идните избори за Европарламент и национална власт да получат по един медиен пакет от 40 000 лева

В следствие партии и обединения подадоха тъжба до Административен съд-София. Сред недоволните са " Българско национално обединяване ", " Коалиция на розата ", Народна партия " Истината и единствено истината ", коалиция " Граждански блок ", " Български съюз за директна демокрацията ", както и " Левицата " и Вътрешна македонска революционна организация.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР