Управляващият режим всячески се опитва да преформатира Деня на победата

...
Управляващият режим всячески се опитва да преформатира Деня на победата
Коментари Харесай

Захарова: Българският режим преформатира Деня на победата

Управляващият режим по всякакъв начин се пробва да " преформатира " Деня на успеха в Ден на Европа, като изцяло подценява своите интернационалните отговорности за запазване на културно-мемориалните обекти. "

Това се споделя в специфична позиция на говорителката на външното министерство на Русия " по отношение на мероприятията в България по случай 79-ата година от успеха над фашизма ".

В текста се приказва два пъти за " управляващи " и нито веднъж не е използвана думата " държавно управление ". Изразът " режим " редовно се използва от Москва, в това число на постоянните брифинги на външното министерство, (35 пъти в брифинга от тази седмица например) извънредно по адрес на Украйна като " киевският режим ".

В позицията от 16 май няма и споменаване, че в България краят на Втората международна война, успеха над нацизма и удостояване паметта на починалите се отбелязва на 8 май, както е в цяла Европа, тъй като тогава е подписана безусловната капитулация на Германия.

Денят на Европа, отдаден на мира и единството, се празнува в страните от Европейския съюз и в други страни не по отношение на края на войната, а с годишнината от историческата Декларация на Шуман. На 9 май 1950 година френският министър на външните работи Робер Шуман произнася тирада, известна като Декларацията на Шуман, с която предлага основаването на Европейска общественост за въглища и стомана (ЕОВС) - първата от поредност наднационални институции, довели до днешния Европейски Съюз. Мотивацията на присъединилите се страни е да се избегне поредна огромна война в Европа.

Говорителката Мария Захарова акцентира, че Москва " нееднократно загатва за съхранилата се в България - макар провеждания от управляващите на тази страна курс към пренаписване на историята - мощна антифашистка традиция ".

Следва изброяване на " огромни тържества във връзка 79-ата годишнина от успеха, проведени от посолството на Русия в София взаимно с обединявания на съветски съотечественици и другарски Неправителствени организации " с присъединяване с " обичаен обсег " на " стотици неравнодушни жители " в " паметните акции, обхванали към 50 града ".

Споменават се " актове на вандализъм към монументи на героите от Втората международна война ", виновниците за които " явно при настоящето управление на България надали ще понесат наказване ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР