Операцията е съвместна - с Агенция Митници и НАП От

...
Операцията е съвместна - с Агенция Митници и НАП От
Коментари Харесай

От ОДМВР-Бургас потвърдиха информацията на Флагман за акцията в порт „Европа”

Операцията е взаимна - с Агенция „ Митници ” и Национална агенция за приходите

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас потвърдиха информацията на Флагман за провеждана интервенция на територията на частното пристанище „ Европа ”. Специализираната интервенция е под управлението на Окръжна прокуратура-Бургас и с присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи, Агенция “Митници ” и Национална агенция за приходите. Тя е стартирала през вчерашния ден след получен сигнал за настоящ канал за контрабанда на горива и за предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери без позволение, както към този момент ви съобщихме тази заран.



В хода на инспекцията са конфискувани голям брой материални доказателства, включително и автоцистерна, се споделя още в прессъобщението.

За период от 24 часа по формираното досъдебно произвеждане има арестувани няколко лица. Предвид началния стадий, степента на трудност и спецификата на следствието следва определяне на лица, имащи съпричастност към осъществените нарушавания и възможното покачване на обвинявания.



Към момента осъществяването на процесуално-следствени и проверовъчни дейности продължава, се споделя още в изказването на управлението на ОДМВР-Бургас.

Междувременно още един от задържаните за 24 часа чиновници от порт „ Европа ” сигнализира Флагман с гледище, че желае да приказва за полицейски произвол. Очаква се притежателят на пристанището Николай Филипов да даде конференция. В момента той се намира в чужбина. В телефонен диалог с наш кореспондент Филипов съобщи, че става дума за генерална неточност от страна на полицията. Той разполагал с доказателства, че посредством оборудване на едно от корабните места е осъществено разчистване на цистерна, с която се транспортират горива към бензиностанции в странат, само че не и контрабандно гориво.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР