Данък добавен стойност върху фармацевтичните продукти беше увеличен на 10

...
Данък добавен стойност върху фармацевтичните продукти беше увеличен на 10
Коментари Харесай

10% скок на ДДС на лекарствата в Турция

Данък прибавен стойност върху фармацевтичните артикули беше повишен на 10 % в Турция, оповестява турската телевизия НТВ.

Това ще се отрази на цените на близо 15 хиляди типа медикаменти, съобщи Нуртен Сайдан, ръководител на Асоциацията на работодателите на фармацевтите (TEİS).

Съгласно решение, оповестено с подписа на президента Реджеп Тайип Ердоган, беше повишен Данък добавена стойност, прилаган за артикули и услуги. Това засегна и ставката при фармацевтичните артикули, която от през днешния ден набъбна от 8 на 10 на 100.

" Данък добавена стойност върху жизненоважни артикули би трябвало да бъде понижен до алегорична стойност, с цел да се обезпечи финансово следене. Лекарствата са извънредно значима нужда за човешкото здраве и лекуване, която не може да бъде отлагана и за която няма различен артикул ", акцентира Сайдан.

По думите ѝ развитите страни са осъзнали тази обстановка и ползват нулев или най-малък Данък добавена стойност от един % върху жизненоважни артикули като медикаментите, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР