Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои

...
Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои
Коментари Харесай

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември

Дългоочакваният фестивал на духовите оркестри в Берковица ще се състои на 4 и 5 септември, оповестиха от общината.

Фестивалът на духовата музика ще е част от празника на Берковица - Рождество Богородично. В надсвирването ще вземат участие 10 духови оркестъра от цялата страна, които ще показват свои емблематични осъществявания. На 4 и 5 септември те ще свирят и дефилират в центъра на Берковица, а към тях ще се вият хора. Сред участниците са оркестър " Карандила ", Берковската духова музика, " Монтмюзик " - Монтана, духови оркестри от Сандански, Троян и други селища в България.

Фестивалът на духовата музика БДМ-Фест ще се състои за пети път. Заради пандемията през предходната година той беше под формата на онлайн конкурс - в страницата на фестивала бяха поместени видеозаписи от осъществяванията на участниците, а феновете на оркестрите гласоподаваха и по този начин дефинираха спечелилите. Сега фестивалът ще е в действителна конюнктура навън и феновете ще слушат осъществяванията онлайн.

Организаторите от общината в Берковица и Берковската духова музика дават обещание доста музика, изненади и положително въодушевление по време на фестивала, който съхранява българската традиция и просвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР