Държавната гранична служба на Украйна отбеляза, че през последните дни

...
Държавната гранична служба на Украйна отбеляза, че през последните дни
Коментари Харесай

МОБИЛИЗАЦИЯТА: Десетки хиляди украинци бягат в Полша в навечерието на нов по-строг закон

Държавната гранична работа на Украйна означи, че през последните дни се следи динамично придвижване на хора и транспортни средства през контролно-пропускателните пунктове на границата с Полша. Пропускните интервенции демонстрират последователно увеличение на броя на лицата, които се насочват към Полша.
„ През последното денонощие 25 хиляди души са минали държавната граница в посока на политане, което е с няколко хиляди повече от броя на позволените в Украйна заради засиления трафик, образували са се опашки от коли и рейсове пред Тенденцията продължава всяка година след края на Великденските празници и частично по отношение на началото на ваканционния интервал “, споделиха от Държавната гранична работа.
Граничните чиновници припомниха, че на украинско-полската граница в Лвовска и Волинска области непрекъснато работят осем контролно-пропускателни пункта за придвижване по пътищата.
На 18 май 2024 година в Украйна влиза в действие закон за стягане на мобилизацията. Заедно с него ще влезе в действие различен закон за отговорността на укриващите се от военна работа, признат от Върховната Рада.
Той допуска санкции за физически лица от 17 000 до 25 500 гривни, а за длъжностни лица - от 34 000 до 59 500 гривни. Неплащането на санкцията може да докара до изземване на имущество и дебитиране на средства от персонални сметки.
Наказателна отговорност поражда за укриващи се в два случая: в случай че лицето не се е явило след предизвестие от началника на ТКС (което би трябвало да бъде връчено лично) или в случай че лицето е минало военномедицинска комисия и е получило призовка за готовност в армията, само че той не се появи на нея.
Междувременно в Харков, на фона на обстановката на фронта, започнаха да се разполагат заградителни пунктове, подсилени с бронирани машини. Те задържат мъже и ги изпращат в териториалните центрове за набор. В региона на Харков беше разгласен проектът „ Прехват “ заради всеобщото бягство на бойци от фронтовата линия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР