Бившият директор на Държавно горско стопанство – Ракитово инж. Димитър

...
Бившият директор на Държавно горско стопанство – Ракитово инж. Димитър
Коментари Харесай

Справедливост в Narod.bg: Депутат от ПП отива на съд за лъжи и клевети

Бившият шеф на Държавно горско стопанство – Ракитово инж. Димитър Пейчинов е завел посредством своя процесуален представител адв. Марин Поповски дело в Софийския областен съд против депутата от Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев, който мнозина считат за „ зелен терорист “, научи извънредно Narod.bg.

На 07.10.2022 година в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV очевидно объркания народен представител изнася изказвания, че инж. Димитър Пейчинов – лесовъд с съвсем 30 години стаж в системата на горите, в качеството си на Директор на „ Държавно горско стопанство-Ракитово “ към Южноцентрално държавно дружество ДП-Смолян е „ провел продажбата на дърва единствено на партията, която го е поставила “ и дефинира същия като част от „ корупционна скица “ и покровител на „ дървената мафия “.

„ Тези погрешни оскърбителен изказвания, които позорят личността, положителното име, с което се употребява инж. Пейчинов в обществото и безупречната му професионална известност не са нищо друго с изключение на чиста проба популизъм.

Изявленията на депутата надвишават освен общоприетите морални правила, само че и границите на откритата в Конституцията независимост на словото и по неприемлив метод накърняват правата на инж. Димитър Пейчинов по чл.32, ал.1 Конституция на Република България “, се споделя в исковата молба.

При назначението му на поста Директор на Търговско предприятие „ ДГС-Ракитово “ инж. Пейчинов заварва стопанството в окаяно финансово положение и единствено половин година по-късно стопанството към този момент е било осъществило рекорден доход.

Реклама

На 11 март 2022 година когато е назначен за шеф на Горското стопанство в Ракитово той наследява от предшественика си над 700 кубика широколистни дърва за огрев, фактурирани платени и недоставени на популацията.

Когато го уволняват при започване на октомври, от наследството няма и помен, всичко е доставено на хората и с изключение на тях, през тези 6 месеца Горското стопанство в Ракитово, под негово ръководство, е осигурило над 12 000 кубични метра дърва за огрев, показват от отбраната на Пейчинов.

Следва да се има поради, че в този интервал стопанството не е продало нито един кубик дървесина, без да е бил спазен открития от закона и използваните нормативни актове ред.

Инженер Пейчинов е един от дребното шефове на горски стопанства, които съумяха да подсигурят дърва за огрев за локалното население, макар косвения напън от страна на страната всичката дървесина да се продава на търгове в гонене на допустимо най-високи облаги.

За „ премия “ за проявената от своя страна храброст и съзнателно изпълнени служебни (до някъде и граждански) отговорности инж. Пейчинов получава преди всичко уволняване, а на второ място набеждаване в закононарушение от страна на депутата от Политическа партия Дунчев, показват още от отбраната на Пейчинов.

Народният представител от „ Продължаваме промяната “ бе чест посетител в най-различни малките екрани, където заявяваше, че компаниите, ангажирани в бранш дърводобив, са дървена мафия, феодали и така нататък Но с помощта на същите тези наричани от него „ нарушители “, забравените от страната отдалечени планински села и градове към момента съществуват, защото дърводобивът е единственият им занаят, напомнят хора от бранша.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР