И последният възможен съдия, който можеше да разгледа делото Дебора“

...
И последният възможен съдия, който можеше да разгледа делото Дебора“
Коментари Харесай

АБСУРД: Делото „Дебора” отиде в 9-а глуха

И последният вероятен арбитър, който можеше да прегледа делото „ Дебора “ в Районния съд в Стара Загора, си е направил отказ през днешния ден. Обвиняем по него е Георги Георгиев, който е упрекнат за това, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18-годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за ликвидиране. Обвинителният акт против Георгиев беше импортиран в Районния съд в Стара Загора на 15 декември предходната година.

Оттогава до през днешния ден поредно отказ си направиха всички 17 наказателни и цивилен съдии. Сред тях бе и председателката на Старозагорския областен съд Блага Бозова. Останалите магистрати, които до началото на януари бяха приели, че заради някакви условия може да се смятат предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на процеса, са Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева и Неделина Минчева.

По тази причина Върховният касационен съд ще би трябвало да дефинира правосъден регион, който да прегледа делото „ Дебора “, оповестяват от пресцентъра на Старозагорския областен съд.

Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив, заяви Българска национална телевизия.

Реклама

Първото обвиняване към 26-годишния Георги Георгиев е за това, че на 26 юни м. година в Стара Загора с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е предизвикал на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета, която е довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод.

Второто обвиняване е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиненият принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си – остригал част от косата ѝ в региона на лявата половина на главата с електрическа машинка, като използвал за това мощ, изразяваща се в нанасяне на удар с пестник в региона на лицето.

Третото обвиняване е за това, че от началото на месец април до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в изискванията на продължавано закононарушение Георги Георгиев на шест пъти се заканил с ликвидиране на 18-годишната Дебора и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Сега ще би трябвало да бъде избран различен еднакъв по степен съд, който да прегледа процеса. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР