Заради започващия строеж на метрото през столичните квартали Гео Милев“

...
Заради започващия строеж на метрото през столичните квартали Гео Милев“
Коментари Харесай

Идва 2,5 години ад: София затапена заради метрото

Заради започващия градеж на метрото през столичните квартали „ Гео Милев “ и „ Слатина “ от среднощ на 27 против 28 януари се затварят за придвижване на коли три сектора на ул. „ Гео Милев “, която е една от главните връзки в тази част на София. На три от основните кръстовища по ул. „ Гео Милев “ следва да се изградят станции от шесткилометровото продължение на третия метродиаметър. Той ще свърже „ Орлов мост “ с Военна академия, ще продължи през „ Гео Милев “ и „ Слатина “ и през зала „ Арена София “ ще доближи до бул. „ Цариградско шосе “ при комерсиалния комплекс.

 Това е опростена карта с бъдещиге затворени сектори по ул. „ Гео Милев “

Предстоящите транспортни промени провокират опасения измежду живеещите в „ Гео Милев “ и „ Слатина “, че предстоят към 2 години и половина съществени тапи и непрекъснато тапи. Преди дни кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев разясни по какъв начин ще се промени автомобилното придвижване в зоната на строителството и разгласява бъдещия маршрут на рейс №9, който свързва „ Гео Милев “ и „ Слатина “ с центъра, съобщи „ Сега ”.

От края на януари вместо по „ Гео Милев “, №9 ще прави обход по бул. „ Шипченски проход “, като ще употребява спирките на трамваи 20 и 22. Предвиждат се и още три нови/временни спирки: една на бул. „ Шипченски проход “ наоколо до бул. „ Михай Еминеску “ (на тротоара пред църквата) и две огледално на ул. „ Иван Димитров – Куклата “ (на схемата).

Живеещите в „ Гео Милев “ и „ Слатина “ питат дали трите основни кръстовища по ул. „ Гео Милев “ ще затворят по едно и също време и ще се направи ли нещо за възстановяване на пропускливостта на прилежащите улици, които се чака да посрещнат бъдещия трафик. От строителната компания „ Трейс Груп Холд “, която ще строи трите станции в „ Слатина “, оповестиха за „ Сега “, че на трите кръстовища ще се работи по едно и също време, само че в нито един миг не се планува те да бъдат напълно затворени.

„ Предвижда се отчасти затваряне на ул. “Гео Милев “ единствено в секторите, където са разположени трите метростанции. Кръстовищата няма да се затварят изцяло. Зоната за създаване на Метростанция 1, която се намира наоколо до 31-во учебно заведение, е 220 м. На кръстовището на бул. “Ситняково “ и ул. “Гео Милев ” ще бъде затворен единствено десния завой на бул. „ Ситняково “ към ул. “Гео Милев ” за придвижването в посока от телевизионната кула към гара Подуяне и левият завой по бул. “Ситняково ” към ул. „ Гео Милев “ за придвижването в посока от гара Подуяне към телевизионната кула.

Реклама

Подлезът няма да бъде затворен през целия интервал на строителството. Улиците, излизащи на ул. “Гео Милев ” в зоната на метростанцията, ще бъдат тупик за периода на строителство – ул. “Голаш ”, ул. “Новооткрита ”, ул. “Сирак Скитник ” и ул. “Съединение ”, се споделя в известието на компанията.

Метростанция 2 се намира преди кръстовището с ул. ‘Николай Коперник “, наоколо до 93-то учебно заведение, показват от  „ Трейс Холд Груп “. „ Затворената зона от ул. “Гео Милев “ ще е 170 м. За придвижването по “Гео Милев “ в посока от бул. „ Шипченски проход “ към зала „ Универсиада “ ще бъде затворен левият завой към ул.„ Гео Милев “, а за придвижването от зала „ Универсиада “ към бул. „ Шипченски проход “ ще бъде затворен десният завой към ул. „ Гео Милев “. Ул. „ Елисавета Багряна “, излизаща на „ Гео Милев “, ще бъде тупик за периода на строителството “, излиза наяве от поясненията за метростанция 2.

Станция 3 ще се намира наоколо до сладкарница „ Неделя “, до кръстовището с ул. “Слатинска “, не престават от компанията. „ Затвореният сектор от ул. “Гео Милев “ ще бъде 180 м. На кръстовището няма да е разрешен ляв завой към ул. „ Гео Милев “, за движещите се в посока от бул. „ Шипченски проход “ към 157-а гимназия с проучване на непознат език, както и десен завой към ул. „ Гео Милев “, за движещите се в посока от 157-а гимназия към бул. „ Шипченски проход “.

В сектора на Метростанция 3 ул. „ Циклама “ще бъде тупик откъм сладкарница „ Неделя “. Останалите улици в квартал „ Слатина “, отвън гореизброените, няма да бъдат затворени за придвижване. Градският превоз се измества по бул. “Шипченски проход “, приключва известието на „ Трейс Холд Груп “.

Кметът на „ Слатина “ Георги Илиев заяви още за „ Сега “, че след началото на строителството той и екипът му ще следят трафика и ще се разискват спомагателни ограничения за неговото облекчение.

„ С оглед взаимната работа сред Столична община, регион „ Слатина “, „ Метрополитен “ ЕАД и фирмата- реализатор на плана може да се наложат спомагателни промени, за които също ще подадем информация “, разяснява той.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР