Колумбийският президент Густаво Петро нареди откриването на посолство в палестинския

...
Колумбийският президент Густаво Петро нареди откриването на посолство в палестинския
Коментари Харесай

Колумбийският Петро нареди откриването на посолство в Рамала на Западния бряг

Колумбийският президент Густаво Петро подреди откриването на посолство в палестинския град Рамала, сподели външният министър Луис Гилберто Мурило пред публицисти.

„ Президентът Петро даде заповед да отворим колумбийското посолство в Рамала, представителството на Колумбия в Рамала, това е идната стъпка, която ще предприемем “, сподели Мурильо в сряда.

Мурийо добави, че има вяра, че повече страни скоро ще стартират да поддържат признаването на палестинска страна пред Организация на обединените нации, напъните, които Колумбия към този момент поддържа.

В началото на този месец Петро, ​​който към този момент беше отзовал колумбийския дипломат от Тел Авив, сподели, че ще прекъсне дипломатическите отношения с Израел поради дейностите му в Газа. Посолството беше затворено на 3 май.

Лев водач, който пристигна на власт през 2022 година, Петро се счита за част от прогресивна вълна, известна като „ розовия прилив “ в Латинска Америка. Той е един от най-гласните критици на Израел в района от началото на войната в Газ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР