Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че проточилият

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че проточилият
Коментари Харесай

Кисинджър посочи грешки и предрече страшни последствия от войната

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър счита, че проточилият се спор в Украйна заплашва да ескалира и би трябвало да приключи с договаряния. Той изрази това мнение в подкаст на кореспондента на CNN Дейвид Акселрод.

" Kонфликтът трябва да завърши с договаряния. Бих предположил, че Русия в последна сметка ще остане държава и Украйна също ще остане страна и обстановката ще се промени коренно, тъй като Украйна беше въоръжена от НАТО, беше тясно обвързвана с НАТО и някои връзки с НАТО ще оцелеят ", сподели той.

" Мисля, че предложенията към Украйна да влезе в НАТО бяха неточност, само че това е минало, поради случилото се. Така че би трябвало да има договаряния и бих предизвестил да не се протака войната за неопределен срок. Защото тогава от ден на ден ще наподобява на Първата международна война, несъмнено ще има ескалация.

Надявам се, че скоро страните от НАТО ще се спогодят между тях какъв би трябвало да бъде краят, до какви резултати могат да доведат договарянията “, съобщи някогашният американски държавен секретар.

Кисинджър прикани Киев да отстъпи територия на Русия, с цел да не пламне цяла Европа

" След това страните от НАТО би трябвало да решат по какъв начин да изградят връзките си с Русия, „ дали тя ще бъде част от Европа, допустимо ли е това в този момент, или ще бъде китайски челен пост в покрайнините на Европа “. " Бих се насочил към първото. Няма да решаваме в този диалог по какъв начин да го реализираме, само че това ще бъде моята стратегическа цел ", добави някогашният държавен секретар.

През май 99-годишният Кисинджър посочи нуждата от започване на договаряния за споразумяване на спора в Украйна, преди връзките сред Европа и Русия дефинитивно да са се влошили. Редица западни медии одобриха тези думи като апели за отстъпки към Русия и го разкритикуваха. В Украйна Кисинджър беше прибавен в описите на скандалния уебсайт " Миротворец ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР