Биткойн и Етериум отбелязаха печалби след кратък спад, като най-голямата

...
Биткойн и Етериум отбелязаха печалби след кратък спад, като най-голямата
Коментари Харесай

Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо

Биткойн и Етериум означиха облаги след къс спад, като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се увеличи с помощта на шорт скуиз.

Това ненадейно повишаване може да се отдаде на вложителите, чиито позиции бяха премахнати.

Ликвидациите при Биткойн бяха на стойност към $65 милиона, като шорт позициите бяха на стойност към $60 милиона. Криптовалутата скочи от вчерашното си дъно от $22,047 до връх от $24,905, отчитайки растеж от 12.96%.

 bitcoin usdt chart

Неотдавнашният скок беше подкладен и от показателя на потребителските цени , който накара вложителите да се усещат по-малко обезпокоени за бъдещето на американската стопанска система и идващите ходове на паричната политика на Фед.

Етериум също се радва на прочут растеж, като стигна $1,700, преди да се откри малко под този предел, където се движи и все още на писане на публикацията.

Другите съществени криптовалути също претърпяха напредък, като Optimism (OP) и Render Token (RNDR) скочиха с към 18% в границите на последните 24 часа.

За разлика от финансовите пазари, които като цяло не бяха толкоз вълнуващо, акциите, свързани с криптовалути, се покачиха. Борсата Coinbase (COIN) и Биткойн миньорът Marathon Digital Holdings (MARA) се усилиха надлежно със 17% и 18%.

Компанията за бизнес програмен продукт MicroStrategy (MSTR), най-големият корпоративен собственик на BTC, неотдавна нарастна с повече от 9%.




Фед съобщи, че желае да върне инфлацията в диапазона от 2%. От март 2022 година насам банката увеличи лихвените проценти няколко пъти, с цел да се бори с инфлацията.

Анализаторите на CME Group предвиждат над 90% възможност Фед да увеличи лихвите с 25 базисни пункта на съвещанието си идващия месец. В момента лихвените проценти в Съединени американски щати са на равнище от 4.5 % до 4.75 %, което е най-високото равнище от 15 години насам, а представителите на Фед нееднократно са посочвали, че могат да покачат лихвите до 5%, с цел да върнат инфлацията в целевия диапазон на централната банка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР