Една писмена работа е била анулирана по време на днешния

...
Една писмена работа е била анулирана по време на днешния
Коментари Харесай

Една писмена работа е била анулирана на днешната матура в област Кърджали

Една писмена работа е била анулирана по време на днешния държавен зрелостен изпит по избираем предмет, споделиха за Българска телеграфна агенция от Регионалното ръководство по обучение (РУО) в Кърджали.

Оттам прецизираха, че зрелостникът с мобилно устройство е от община Ардино. 

Българска телеграфна агенция напомня, че и на миналата матура по български език и литература на 17 май бяха анулирани две писмени работи – на зрелостници от общините Кърджали и Крумовград.

От РУО – Кърджали обясниха, че заявки за полагане на днешната наложителна като изпит, само че избираема като предмет матура са подали 1121 зрелостника, 37 от които не са позволени до изпит. 

От позволените 778 искащи да положат изпит по профилирана подготовка, през днешния ден на матура не са се явили петима, споделиха още от Регионалното ръководство по обучение. И допълниха, че най-вече заявки са подадени за предмета „ Биология и здравно обучение “, следван от „ Английски език “.

За третия зрелостен изпит, който не е наложителен, подадените заявки са 17, като единствено едно е от абитуриент, завършващ през актуалната образователна година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР