Има повече жени в бордовете на компании в САЩ от

...
Има повече жени в бордовете на компании в САЩ от
Коментари Харесай

Повече жени влизат в бордовете на компании в САЩ, но по-малко достигат до C-suite

Има повече дами в бордовете на компании в Съединени американски щати от всеки път, само че броят на дамите ръководители е намалял за първи път от десетилетия, съгласно данни, които демонстрират неравномерния прогрес в напъните за нашарване на корпоративното управление на Америка.

Процентът на дамите шефове на борда на фирмите от показателя Russell 3000 продължава да нараства до 30 % тази година от 29,4 % в края на 2023 година и 28,5% през 2022 година, съгласно ISS Corporate, снабдител на данни.

Въпреки това, на управителни длъжности дамите са изгубили места през 2023 година за първи път най-малко от 2005 година, съгласно разбор на S&P на фирмите в неговия световен общ пазарен показател. Във висшите управнически функции на изпълнително равнище растежът на представителството на дамите се забави през 2023 година до най-ниския % от повече от десетилетие, сподели S&P.

„ Тези цифри към момента са прекомерно ниски и надалеч не са равнопоставени, ” каза Дженифър Макколъм, началник на Catalyst, световна организация с нестопан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР