Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти,

...
Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти,
Коментари Харесай

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 година притегли нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи облаги в конкурентна комерсиална среда.

Докато няколко истории за триумф привлякоха внимание, доста търговци се сблъскаха със загуби, в това число огромен вложител в PEPE , който претърпя загуба от над $300,000 единствено за два дни.

Според данни от SpotOnChain , този крипто кит е претърпял загуба от $188,000 в 15-дневна комерсиална вълна, включваща $15.1 милиона в PEPE токени. Търговската активност почнала на 4 май с покупка за $2.68 милиона, последвана от друго доста придобиване на стойност $7.754 милиона на 5 май. След това търговецът продал активите за $10.557 милиона на 7 май, осигурявайки облага от $123,000.

Въпреки това, поддавайки се на „ Страха от пропускане “ (FOMO), търговецът още веднъж влезнал на пазара на 16 май, закупувайки токени на стойност $4.853 милиона, единствено с цел да ги продаде на загуба два дни по-късно.

На 18 май търговецът подава всички PEPE токени на Binance, което е довело до зашеметяваща загуба в рaзмер на $717,000, заличавайки първичната облага.

Известни фигури в общността на криптовалутите се съмняват дали манията по меме монетите е достигнала своя връх.

Тази злополучна загуба акцентира рисковете, свързани с вложението в мем монети, и служи като предупредителна история за бъдещите вложители. Меме монетите като PEPE постоянно нямат присъща стойност и разчитат в огромна степен на реклама и внимание в обществените медии. Инвеститорите в тези монети всъщност залагат на вярата да намерят покупател, подготвен да заплати по-висока цена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР