Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и

...
Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и
Коментари Харесай

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, публично известна като Международната банка за възобновяване и развиване (МБВР), вкара цифрова облигация в CHF. Тази облигация ще употребява DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

За отбелязване е, че тази цифрова облигация бележи първата такава в швейцарски франкове, издадена от интернационална организация, със сетълменти, осъществени под формата на CBDC, предоставена от Швейцарската национална банка (SNB). С дълготрайност от 7 години и стойност от 200 милиона швейцарски франка, почти $219 милиона, това е най-голямото издаване на облигации в швейцарски франкове от 2009 година насам.

В стратегически ход Световната банка си партнира с Швейцарската национална банка и SIX Digital Exchange (SDX), с цел да улесни тази новаторска самодейност. Това съдействие има за цел да употребява технологията на споделената счетоводна книга (DLT) за възстановяване на успеваемостта на финансовите пазари. Чрез това партньорство заплащанията за назад изкупуване ще се одобряват в токенизирани CHF посредством SDX, безпроблемно интегрирани със съществуващите финансови системи.

Хорхе Фамилиар, вицепрезидент и касиер на Световната банка, изрази признателност за опцията да бъде пионер в издаването на първата цифрова облигация в CHF от интернационална организация.

Дейвид Нюнс, началник на SIX Digital Exchange, акцентира смисъла на токенизираните пари на централната банка за сетълмент на транзакции на едро, наблягайки ролята им за стимулиране на приемането на блокчейн в инфраструктурата на финансовите пазари.

Мари-Клер Узиел, световен началник на облигациите в Commerzbank, поздрави Световната банка за нейния реформаторски триумф, наблягайки смисъла на партньорството сред Световната банка, SNB, SDX и Commerzbank за напредъка на новаторските технологии на дългови финансови пазари.

Ангажиментът на Световната банка за прогрес в дигитализацията на финансовите пазари е явен посредством нейните стратегически партньорства с снабдители на DLT инфраструктура. С предходни начинания като издаване на цифровата облигация на инфраструктурата на цифровия финансов пазар на Euroclear, Световната банка остава непоколебима в напъните си да интегрира DLT в интернационалната финансова система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР